17. toukokuuta 2016

Mangojuustokakku (gluteeniton ja laktoositon)

Treenit ravintolapäivää varten jatkuu... Tällä kertaa testiin pääsi mangojuustokakku, jonka tein aiemmin testattua lakkakakun ohjetta hyödyntäen. Pohjan tein gluteenittomista kekseistä ja kaikki maitotuotteet on laktoosittomia. Tyttö tykkäsi tästä kakusta ihan hirmuisesti, mun mielestä tämä oli ihan ok. Nuo pohjaan käytetyt Gullónin keksit on muuten älyttömän hyviä! 




Kakun koristeluun en jaksanut kauheasti tällä kertaa panostaa, kun kerran testikakku oli. Jospa ravintolapäivään mennessä keksisi kakun päälle jotain nättiä. Vehnättömiä koristeita tuntuu olevan mahdoton löytää, joten todennäköisesti suklaalla ja kermalla mennään. 





Mangojuustokakku
(10-12 palaa)

Pohja:
200 g gluteenittomia keksejä
80 g voita tai margariinia sulana
Täyte:
6 liivatelehteä
1 prk (250g) maitorahkaa (laktoositon)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
2 dl vispikermaa (laktoositon)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
Pinnalle:
2 dl mangososetta
3 rkl vettä
3 liivatelehteä
Koristeluun:
kermaa (laktoositon)
tomusokeria

  Laita irtopohjavuoan pohjalle (halk. n. 20-22cm) leivinpaperi ja sipaise vuoan reunat kevyesti öljyllä. 
  Hienonna keksit tehosekoittimessa ja lisää sulatettu rasva joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottelemaan täytteen valmistumista.
  Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan (väh. 5 min). Sekoita rahka ja tuorejuusto keskenään ja mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla. Kiehauta sitruunamehu, purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne mehun joukkoon. Anna liivateseoksen jäähtyä ihan hetkisen ja kaada se sitten ohuena nauhana rahka-tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se rahka-tuorejuustoseoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä useampi tunti jääkaapissa. 
  Laita mangokerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Kuumenna vesi, purista liivatteista vesi pois ja liuota ne vesitilkkaan. Anna seoksen jäähtyä hetkisen ja kaada se sitten ohuena nauhana mangoseoksen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Nostele mangokerros lusikalla tai pienellä kauhalla varovasti kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti, kunnes mangokerros on kokonaan hyytynyt.
  Irrota vuoan reunat. Voit ensin pyöräyttää kakun ja vuoan reunan välistä terävällä veitsellä. Koristele haluamallasi tavalla esim. kermavaahdolla.



2 kommenttia:

  1. Nämä tälläiset juustokakut on ihan parhaita - ihanan raikkaita. Tämäkin näyttää niin tajuttoman hyvältä! Ja ehkä hiukan nauratti tuo sun kommentti että et jaksanut panostaa koristeluun :D Vaikka mä yrittäisin panostaa ihan tosissani, niin en siltikään saisi noin nättejä pursotuksia aikaiseksi!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Meillä Emma on enemmän juustokakkujen ystävä kuin minä. Kyllä mä näistä tykkään, mutta jos valita saa, niin söisin varmaan jotain muuta. Ei sillä, ihan hyvä tämä kakku oli. Ja parasta oli kyllä tuo pohja. ♥

      Ei nuo pursotukset kyllä kummoiset olleet. Ihan varmasti pystyisit parempaan. :)

      Poista