15. toukokuuta 2016

My Little Pony-kakkua kinuskivaahdolla ja mansikoilla ♥

Kotini on helmeni-blogin Marikan suloinen tytär vietti tänään kaverisynttäreitään ja minä sain tehdä juhliin kakun. Ihana huomata, miten My Little Pony-jutut kolahtaa tämän päivän muksuihin yhtä kovaa kuin meikäläiseenkin joskus 30 vuotta sitten. Ei silloin kyllä edes uneksittu mistään ponikakuista, mutta onneksi nyt voin ja saan niillä lapsia ilahduttaa. Yksi päivänsankarin suosikkiponeista on Rarity, joten sellainen tuli sitten kakkuunkin. Kakun sisältä löytyy kinuskivaahto sekä mansikoita. 

 ♥ Lämpimät onnittelut päivänsankarille




My Little Pony-kakku, Rarity-kakku

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
reilu 1 dl laktoositonta maitoa
Täyte:
2 dl laktoositonta vispikermaa
200 g laktoositonta maitorahkaa
2 dl valmista laktoositonta kinuskikastiketta
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
1½ rkl sitruunamehua
300 g pakastemansikoita
Voikreemi:
100 g voita
200 g tomusokeria
vajaa 1 rkl jaffaa
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
n. 400 g sokerimassaa

 Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
  Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun irtovuokaan (halkaisija 20-22cm) ja kypsennä kakkupohjaa uunin alatasossa noin 25-30 minuuttia, tai kunnes se on tikulla koitettaessa kypsä. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.
  Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, kinuskikastike sekä vaniljasokeri. Vatkaa vielä hetki. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja lisää se sitten täytteeseen samalla hyvin sekoittaen. 
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa pohjan paistoon käytetty vuoka kelmulla ja nosta päällimmäinen levy vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kostuta kevyesti maidolla. Levitä päälle puolet kinuskivaahdosta. Levitä vaahdon päälle puolet viipaloiduista, sulaneista mansikoista. Nosta päälle kakkulevy, kostuta ja levitä päälle loppu vaahto ja mansikat. Nosta päälle vielä viimeinen kakkulevy ja kostuta. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin. Laita halutessasi päälle kevyt paino. Anna tekeytyä mielellään seuraavaan päivään.
  Valmista kreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi, tomusokeri, jaffa ja vaniljasokeri tasaiseksi. Levitä kreemi vähän kerrallaan kakun pinnalle mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Jos haluat, voit pitää kakkua ensin hetken pakastimessa tai vastaavasti pehmittää kreemiä muutaman sekunnin mikrossa. Ole varovainen, ettei kreemi sula! Nosta kreemillä kuorrutettu kakku hetkeksi jääkaappiin.
  Pehmitä sokerimassa käsissä ja kauli reilun kokoiseksi levyksi. Nosta levy vaikka kaulimen avulla kakun päälle ja tasoita pinta sekä reunat. Koristele haluamallasi tavalla. Kukkien kiinnittämiseen käytin elintarvikeliimaa, mutta pikkutilkka vettä ajaa saman asian. 





4 kommenttia:

  1. Nam, nuo täytteet kuulostavat ihan mielettömän hyviltä. Kaksi omaa suosikkia - mansikka & kinuski! :)
    Ja aivan ihana tuo koristelu, taas jälleen kerran!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Täyte on varioitu ikivanhasta ohjeesta, jonka mukaan tein kakut omille yo-juhlillekin. Niistäkin pippaloista taitaa olla jokunen vuosi.... :D

      Poista
  2. Kiitos sinulle, sinä se sitten osaat! Kakku oli lasten mieleen ja päivänsankari tykkää kinuskista hirmuisesti. : D Kohta myös kuvia blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. ♥ Tätä oli kiva tehdä. :) Ja parasta on saada muksut iloisiksi näillä kakuilla. ♥

      Poista