5. syyskuuta 2016

Muruseoksella kruunattu omenapannari ♥

Meidän omenasato ei tänä vuonna ollut häävi. Omenoita kyllä tuli, mutta olivat halkeilleita ja rupisia. Muutama hyvä yksilö kelpasi sellaisenaan syötäväksi, mutta muut täytyy hyödyntää leivonnaisissa tai hilloissa. Onneksi sain luvan hakea omenoita edesmenneen ystävämme pihalta. Yhtään en ole kyllä katsonut miltä omenat siellä näyttää, mutta eiköhän niistä ainakin jonkun piirakan saa leivottua. 

Tänään muutama omena upposi omenapannukakkuun. Aivan viime hetkillä innostuin tekemään pannukakun päälle kauramuruseoksen. Pakko sanoa, että se kyllä toimi! Osa seoksesta tosin upposi taikinaan, mutta hyvältä se maistui silti. Kermavaahto oli kyllä tämän pannukakun kaverina aivan ehdoton. ♥




Omenapannukakku muruseoksella

8 dl  maitoa
4 munaa
½ dl ruokokidesokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl kardemummaa
½ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
3-4 omenaa
Muruseos:
50 g voita
1 dl kaurahiutaleita
1 dl ruokokidesokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
½ tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

  Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää maito, sokerit, kardemumma sekä suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan samalla kierrevatkaimella vatkaten. Anna taikinan turvota jääkaapissa 30 minuuttia.
  Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Nostele omenalohkot taikinan päälle. 
  Tee muruseos sekoittamalla hyvin pehmeään rasvaan muut ainekset. Ripottele seos pannukakkutaikinan päälle.
  Paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia.






4 kommenttia:

  1. Voi vitsit mikä mahtava idea! Nam, varmaan tosi hyvää! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä oli kyllä hyvää ja jotenkin hassu risteytys pannukakusta ja omppupiirakasta. :D

      Poista
  2. Oi mitä idea! Mene kokeiluun heti kun pääsen vapaalle! Kiitos Anu!!!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...