21. syyskuuta 2016

Mehevä omenapiirakka ja kutsu Syysmarkkinoille

Tulevana sunnuntaina, siis 25.9., vietetään Seinäjoen Rytmikorjaamolla Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisten järjestämiä Syysmarkkinoita. Tapahtuma alkaa klo 11 ja päättyy klo 15. Myyjiä on paikalla liki 50 ja yksi niistä on allekirjoittanut kera perheen teinin. Jos leivonnaiset kelpaa, tulkaa toki ostoksille! Pätkis- ja Geishakakkua löytyy ainakin, samoin omenapiirakkaa. Uunissa on koesatsi valkosuklaa-mustikkamuffinsseja ja jos ne onnistuu, niin ehkä teen sitten niitäkin. Tarjonta varmistunee vasta lauantaina. :)

Vaikka omenapiirakkaa on tullut leivottua tällä ohjeella jo reilu 20 vuotta, oli pakko vielä varmistaa, että tästä tulee myytäväksi kelpaava piirakka. Ennen olen tehnyt piirakan päälle toscakuorrutteen, mutta nyt oli pakko testata Yhteishyvästä löytynyttä versiota, jossa päällä on kauramuruseos. Hyvin toimii tämäkin!



Mehevä omenapiirakka

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita
1 dl maitoa
Täyte:
4-5 omenaa
Muruseos:
50 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä

  Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös sulatettu voi sekä maito. Sekoita mahdollisimman vähän.
  Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Kuori ja viipaloi tai kuutioi omenat. Kotimaisille omenoille riittää huuhtelu. Nosta viipaleet taikinan pinnalle.
  Sekoita muruseos pehmeästä voista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Ripottele muruseos pinnalle. Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia.






1 kommentti: