27. joulukuuta 2016

Kinkku-salamivoileipäkakku

Joulun alla tuli tehtyä muutama kakku, joista en ole vielä ehtinyt mitään kirjoittamaan. Yksi niistä oli kinkku-salamivoileipäkakku samoille synttäreille kuin mihin Ryhmä Hau-kakkukin meni. Käytin pohjana vanhaa ohjetta, joskin pienin muutoksin.

Kakun tein pyöreään, halkaisiljaltaan 26 senttiseen vuokaan, mutta yhtä hyvin voit tehdä kakusta kantikkaan. Tai jos haluat runsaammat täytevälit, käytä 24 senttistä vuokaa.
Kinkku-salamivoileipäkakku

14 viipaletta vehnäpaahtoleipää
14 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
Kostutukseen:
lihalientä
Meetvurstitäyte:
150 g meetvurstia rouhittuna
1 punainen paprika
150-200 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pieni punasipuli
hienonnettua persiljaa
ripaus pippurisekoitusta
Kinkkutäyte:
2-3 dl vispikermaa
100-150 g ranskankermaa
200g palvirouhetta
nippu ruohosipulia
0,5tl pippurisekoitusta
1 pieni keltasipuli
Päälle:
400 g chili-paprikatuorejuustoa
1-2 dl vispikermaa
Koristeeksi:
salaattia
meetvurstiviipaleita
rypäleitä
kurkkua

  Kiehauta lihaliemi ja anna jäähtyä hieman. Leikkaa leivistä reunat pois. Jos teet kakun vuokaan (halk. 24-26cm), vuoraa vuoka kelmulla. Leikkaa kelmusta niin pitkät palat, että loput yltää peittämään kakun päällystän.
  Valmista meetvurstitäyte vatkaamalla ensin ranskankerma ja tuorejuusto sekaisin, lisää sitten loput aineet. Kinkkutäytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi, vatkaa joukkoon ranskankerma ja lisää muut ainekset.
  Lado vuoan pohjalle tiivis kerros leipää. Leipiä joutuu hieman muotoilemaan ja raot voi tilkitä pienillä leipäpaloilla. Kostuta leipäkerros lihaliemellä ja levitä päälle puolet kinkkutäytteestä.
  Lado päälle kerros leipiä, kostuta ja levitä päälle meetvurstitäyte kokonaan. Seuraavaksi leipäkerros, kostutus ja loput kinkkutäytteestä. Päälle leipäkerros, kostuta.
  Peitä kakku tiiviisti muovikelmulla ja laita vuoka jääkaappiin kevyen painon alle. Anna tekeentyä mieluiten yön yli.
  Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmut. Vatkaa päälle tuleva kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto. Levitä tasaisesti kakun pinnalle ja pursota loput seoksesta kakun reunoille. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti