30. joulukuuta 2016

'till the end! - Vuosi 2016 kuvin ja sanoin

Vuosi lähenee uhkaavasti, (tai sanoisinko luojan kiitos!) loppuaan. Ehkä nyt on hyvä hetki pysähtyä miettimään mennyttä vuotta, sitä mitä tapahtui, mitkä asiat jäi päällimmäisenä mieleen ja mitkä jutut kiinnostivat teitä lukijoita eniten! Kurkkasin kuluneen vuoden tilastoja ja poimin sieltä tänä vuonna kirjoitetuista jutuista viisi suosituinta. 

Viidenneltä sijalta löytyy muksujen synttäreille tehty sitruunainen juustokakku. Koska yksi läheinen ei liivatteista piittaa, mutta tykkää juustokakuista, on kiva yrittää keksiä/löytää kakkuja, jotka hällekin sopivat. Kakun ohjeen voit käydä kurkkaamassa täältä

Neljännelle sijalle kipusi arkinen jauheliha-riisivuoka.


Kolmannelta sijalta löytyy helppo ananas-aurajuustobroileri


Toiseksi suosituimman reseptin tittelin sai ystävän miehen synttäreille tehty Late Lammas-kakku. Mikäs siinä, Late on aika ihana! :)


Ja sitten vielä se suosituin juttu! Eniten kiinnostusta herätti mustikka-mascarponejuustokakku, joka syntyi tämäkin ilman liivatetta. 
Kakkupuolella tämä vuosi on ollut edellisiä vilkkaampi. Välillä jo tuumasin, että jätän kakkuhommat sikseen, mutta aina sitten innostun, kun joku kakkua pyytää. Etenkin yhden nuoren neidin sanat synttärikakustaan auttavat jaksamaan, vaikka välillä tuo leipominen voimille ottaakin. 

Halusin listata muutaman suosikkikakkuni, jotka ovat sykähdyttäneet joko visuaalisesti tai makunsa puolesta. Missään paremmuusjärjestyksessä nämä eivät ole, sillä enhän minä osaa näistä parasta/kivointa valita. 

Ehkä eniten ylpeä olen omasta synttärikakusta. Eikä niinkään maun, vaan visuaalisen ilmeen vuoksi. Tämän kakun myötä pääsin uudelle vuosikymmenelle ja sain juhlia pienessä, mutta sitäkin paremmassa seurassa. Kiitos vielä kaikille illanistujaisiin osallistuneille. ♥ 


Vuoden ehkä herkullisin kakku oli tytön rippijuhliin tehty tobleronekakku. Tämä oli niin hyvää, että pitää ehdottomasti tehdä taas pian uusiksi!
Suunnattoman ylpeä olen myös velipojan vaimon äidille tekemästä Suo, kuokka ja Jussi-kakusta. Tätä oli kiva tehdä, vaikka aluksi vähän pelkäsinkin miten tämä onnistuu. Mutta oli kuulemma juuri sellainen kuin pitikin! ♥ Erilainen kakku upealle ihmiselle! ♥Pieniä onnensykähdyksiä saa aikaan myös pojalle tehty hirviökirjakakku. En ehtinyt suunnittelemaan kakkua juurikaan ja tämän vedin aikalailla lonkalta. Siihen nähden olen todella tyytyväinen. ♥Jos vielä pari kakkua esittelisi. Toinen niistä on ystävän tytölle tehty Pokemon-kakku, toinen se kakku, jonka saajan sanat todella antoivat lisää pontta kakkujuttuihin. Ryhmä Hau-kakku oli kuulemma juuri sellainen kuin tyttö toivoikin. Se vilpitön ilo, joka neitokaisen kasvoilla loisti, oli riipaisevan ihanaa. 

Mitä muuta meidän vuoteen mahtui?! Ehkä paras ja onnellisin juttu oli tytön rippijuhlat. Muutenkin olen suunnattoman ylpeä tuosta tytöstäni. Kuvaajana neiti on kehittynyt paljon ja pieksee siinä lajissa mennen tullen äitinsä. Mä nyt en muutenkaan ole koskaan ollut kummoinen kuvaaja ja tänä vuonna olen siinäkin laiskistunut entisestään. Vaikka likka yläasteen viimeistä luokkaa käykin, on numerot pysyneet yhtä hyvänä kuin ennenkin. Kovin montaa kasia ei taida todistuksesta löytyä, sillä ysit ja kympit vie voiton. Eikä koskaan tarvi pelätä missä tyttö menee, kenen kanssa ja mitä puuhaa. On täysin eri maata kuin minä silloin teininä. 

Ilon aiheita toi myös ensimmäinen ravintolapäivä sekä Syysmarkkinat. Ravintolapäivä onnistui ihan ok, Syysmarkkinat olivat oikea menestys! Tosin molempiin päiviin liittyy myös paljon surullisia muistoja. :(

Muuten vuosi on ollut ehkä paskin ja rankin sitten vuoden 1992. Tämä vuosi pitää sisällään suunnattoman määrän surua, pelkoa, epävarmuutta ja kipua. Monta läheistä/tuttua on menehtynyt, pojan sairastuminen oli kuin miljoona iskua päin kasvoja. Oma terveys on mitä on, eli ei kovin häävi. Välillä tekisi mieli vaan käpertyä peiton alle ja pysyä siellä niin kauan, että kaikki pahat asiat katoaisivat. Joka kerta, kun elämä on vähän näyttänyt valoisammalta, on joku käynyt vetämässä maton jalkojen alta. Eikä meidän perhe ole ainut, jota elämä on kohdellut kaltoin, vaan paljon pahaa on tapahtunut myös läheisille. En siis yhtään ole harmissani, vaikka vuosi päättyykin. 

Kiitos vielä teille kaikille kuluneesta vuodesta! Kiitos kommenteistanne ja kärsivällisyydestänne. Blogin päivitystahti on ollut aika verkkaista ja välillä on tehnyt mieli lyödä tämänkin suhteen hanskat tiskiin. Mutta päätin, etten ota tästä mitään stressiä, kirjoittelen silloin kuin siltä tuntuu ja kun jaksan ja katson päivä ja juttu kerrallaan mitä tästä tulee. Pakko sanoa iso kiitos myös perheelle ja muille läheisille, jotka ovat jaksaneet tukea ja kannustaa, vaikkei se taatusti aina helppoa ole ollutkaan. ♥

Toivon teille jokaiselle paljon ilonhetkiä, auringonpaistetta ja onnea tulevalle vuodelle! Olette rakkaita. ♥ 

6 kommenttia:

 1. Hyvää Uutta vuotta! Ihania postauksia mahtunut kuluneeseen vuoteen:)

  VastaaPoista
 2. Minäkin pidän tuosta suo, kuokka ja Jussi -kakusta! Onnea vuodelle 2017

  VastaaPoista
 3. Olen samaa mieltä sun kanssa, että Late on ihana ;)
  Kiitos näistä reseptimuistutuksista, sitruunainen juustokakku & Toblerone-kakku pitää ainakin testata.
  Ja tsemppiä, iloa ja aurinkoa vuoteen 2017! Ja etenkin hyvää terveyttä, niin sinulle kuin koko perheelle! ♥ Välillä aina unohtaa iloita omasta terveydestä. Isäntä just kertoi kuinka hänen työkaveri oli saanut ehkä pahimman mahdollisen joululahjan - vaimon rintasyöpä oli levinnyt keuhkoihin ja hänellä itsellään oli todettu paksusuolisyöpä. Siispä iloitkaamme jokaisesta edes suht terveestä päivästä. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh! Onpas kamala tilanne siinä perheessä! Syöpä on kyllä sellainen pirulainen, ettei sitä toivo kenellekään. :(

   Poista