11. joulukuuta 2017

Kardemummainen mustikka-valkosuklaakakku ♥

Palataanpas taas viime viikkoon ja itsenäisyyspäiväksi tekemiini kakkuihin. Yksi niistä oli valkosuklaa-mustikkakakku, joka matkasi SO-bloggaajakaverin syntymäpäiville. Koska juhlia vietettiin itsenäisyyspäivänä, sai kakkukin olla teemaan sopiva. Ajatuksena kun oli samalla kunnioittaa Suomea ja Suomen luontoa. 

Kakku syntyi tällä kertaa Arlan ohjetta soveltaen. Tästä tuli vaan paljon suurempi ja koska täyte äkkiseltään tuntui vähän turhan makealta, ripottelin kerrosten väliin pakastemustikoita. 




Valkosuklaa-mustikkatäytekakku

Pohja:
10 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1-2 tl kardemummaa
Kostutus:
maitoa 
vaniljasokeria
Täyte:
3 prk (à200g) mustikka-vaniljarahkaa
7 dl kermaa
200 g valkosuklaata
pakastemustikoita maun mukaan
Päälle:
6-7 dl kermaa
vaniljasokeria
3 rkl tomusokeria
3 rkl vaniljakreemijauhetta
½ vaniljatangon siemenet
Koristeluun:
pensasmustikoita
valkosuklaata
mintunlehtiä
koristerakeita

  Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele 28 senttinen vuoka tai paista kakku rengasvuoassa. Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  Punnitse vehnä- ja perunajauhot. Tarvittava määrä yhteensä on munien paino * 0,7. Tästä vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen 30%. Lisää joukkoon leivinjauhe sekä kardemumma. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa välillä sekoitellen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaa ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon rahka ja sekoita täyte tasaiseksi.
  Kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle rengasvuoan tai irtopohjavuoan reunan sisään. Voit koota kakun myös kelmutettuun kakkuvuokaan ja kumota alustalle ennen kuorruttamista. 
  Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Nosta alin pohja tarjoilualustalle, kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle 1/3 täytteestä. Ripottele päälle kohmeisia mustikoita. Nosta päälle kakkulevy ja täytä jokainen väli samoin kuin ensimmäinen. Päällimmäiseksi vielä kakkulevy ja kostutus. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä seuraavaan päivään.
  Lisää kerman joukkoon vanilja- sekä tomusokeri, vaniljakreemijauhe sekä puolikkaan vaniljatangon siemenet. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  Levitä ensin kakun päälle ohut kermakerros, joka sitoo mahdolliset irtomurut. Levitä sitten päälle paksumpi, tasainen kermavaahtokerros. 
  Sulata muutama pala valkosuklaata, levitä se ohueksi kerrokseksi leivinpaperille ja nosta suklaa jääkaappiin kovettumaan. Rouhi muutama pala valkosuklaata ripoteltavaksi muiden koristeiden alle. Marenkien pohjiin sivelin hieman sulatettua valkosuklaata, sillä marenki pehmenee todella nopeasti kerman päällä.
  Koristele kakku haluamallasi tavalla. 




2 kommenttia:

  1. Voi, onpa kaunis kakku ♥
    Ihanan pelkistetty ja upea. Sopi kyllä Suomen(kin) juhlistamiseen erittäin hyvin!!!

    VastaaPoista