14. joulukuuta 2017

Täydellinen juhlakranssi ♥

Joskus yksinkertaiset asiat on niitä kaikkein parhaimpia, kuten tämä ihana voilla ja kermalla leivottu pullakranssi! Päältä rapeaa, sisältä ihanan pehmeää pullaa. Valmistaminenkin oli helppoa, joskin kohottamisiin saa varata hieman aikaa. Tosin yksi vika tässä oli. Tämä oli nimittäin aivan liian pieni! Tänään on siis aivan pakko tehdä toinen. 


Ohjeen tähän juhlakranssiin löysin ikivanhoista ruokaohjemapeistani, eikä alkuperästä ole mitään tietoa. 

Juhlakranssi

1,25 dl kermaa 
50 g voita
n. 5dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2-3 tl sokeria
25 g hiivaa
1 kananmuna
½ tl kardemummaa
Täyte:
100 g voita
3/4 dl sokeria
½ tl kardemummaa
Voiteluun ja koristeluun:
1 kananmuna
raesokeria
mantelirouhetta

  Lämmitä liemi 37 asteiseksi. Nypi pehmeä rasva suurimpaan osaan jauhoja. Lisää suola, sokeri, liemi, johon on liuotettu hiiva, muna sekä kardemumma. Alusta taikina. Kohota liinan alla. 
  Lisää loput jauhoista. Kumoa taikina leivinpöydälle. Vaivaa kevyesti ja kaaviloi se ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi, n. 30*50cm. 
  Sekoita täytettä varten pehmeä rasva, sokeri ja kardemumma keskenään. Levitä täyte taikinalevyn päälle. Kääri levy rullalle pitkältä sivulta alkaen ja leikkaa 10 osaan. Aseta palat leivinpaperille leikkauspinta ylöspäin ympyrän muotoon, halkaisija n. 21cm. Rullien saumakohdat kannattaa asettaa toista rullaa vasten, ettei rullat aukea paistettaessa. Anna kohota liinalla peitettynä n. 40 minuuttia.
  Voitele kranssi munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelia. Paista uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia 200 asteessa. Paistamisen loppuvaiheessa kranssin voi nostaa uunin keskiosaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti