9. joulukuuta 2017

Gluteeniton kinkkurullakakku


Tämän vuoden kakkujutut alkaa olla aika hyvin hanskassa. Pari kakkua olisi vielä leivottavana, mutta sen jälkeen saa sitten keskittyä omiin jouluvalmisteluihin. Huomenna tosin joutuu leipomaan omalle väelle ensimmäisen satsin pipareita, poika kun niitä niin kovasti pyyteli. Kovasti vannoi itse hoitavansa sen leipomisen, mutta luulen ettei tuon jätkän keskittymiskyky piisaa kovin pitkälle. Mutta ehkä mä selviän siitä urakasta itsekin. 

Muutama ohje olisi vielä kirjoitettavana ja kakkukuva jakamatta, mutta yritän niitä saada julki hissukseen. Tänään olisi vuorossa gluteeniton kinkkurullakakku, jonka tein yhden pienokaisen synttäreille. Vastaava kakku löytyi aikoinaan tytön rippijuhlista, tosin broileriversiona. Varsinainen voileipäkakkuhan tämä ei ole, vaan paremminkin pannukakkurulla, joka on naamioitu kakuksi. Tämä on todella helppo tehdä, eikä maussakaan ole moittimista. Alunperin ohje on Ulla Svenskin Suloiset suolaiset -kirjasta.

Huomasin vasta jälkeenpäin, että rullasin kakun tällä kertaa pitkältä sivulta alkaen, jolloin rullasta tuli pidempi ja matalampi kuin viimeksi.



Gluteeniton kinkkurullakakku

Pohja:
6 dl maitoa
3 kananmunaa
4 dl gluteenittomia jauhoja
50 g voita
1 tl suolaa
Täyte:
200 g kinkkurouhetta
200 g paprika-chilituorejuustoa
100 g ranskankermaa
1/4-½ dl kermaa
2 salottisipulia
1 pieni punainen paprika
½-1 dl juustoraastetta
persiljaa
Päälle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl ranskankermaa
Koristeluun:
salaattia
ilmakuivattua
miniluumutomaatteja
herneenversoja

  Vatkaa kananmunat maitoon, sekoita joukkoon jauhot, sulatettu voi ja suola. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille ja kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ruskeita pilkkuja. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
  Sekoita täytteen tuorejuusto, kerma ja ranskankerma tasaiseksi. Lisää joukkoon kinkkurouhe, kuutioitu paprika, juustoraaste sekä hienonnetut salottisipulit ja persilja. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri tiukaksi rullaksi. Jätä saumapuoli alaspäin. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti ennen kuorruttamista.
  Notkista päälle tuleva tuorejuusto yhdessä ranskankerman kera. Nosta pannukakkurulla tarjoilualustalle ja kuorruta tuorejuustoseoksella. Koristele haluamallasi tavalla.




2 kommenttia:

  1. Tätä pitääkin testata!! Luulin että tässä on käytetty paahtoleipiä ja rullattu ne rullaksi, mutta tämä onkin hauska idea tehdä tuo pannaripohja. Viimeistään sit joulun jälkeen täytyy testata. Tähän saisi hyvin hukattua vaikka kinkun jämät...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla. Tästä olisi kiva kehitellä joku lohiversiokin. :)

      Poista