21. syyskuuta 2018

Simppeli, gluteeniton texmex-pasta


Jes, taas löytyi sellainen pikaruoka, jonka voi meidän ruokalistalle ottaa toistekin! Tosin hieman epäillen ujutin lautasen pojan naaman eteen, ja olin aivan varma ettei poika tähänkään koske, mutta kummasti tämä kelpasi. Hiljalleen tuo krantuista krantuin pikkumies on alkanut syömään. Ja kyllä sen huomaa kasvussakin. Mun pikkujätkästä on kasvanut iso ekaluokkalainen. ♥ 

Hieman hirvitti etukäteen, miten nuo ruokailut koulussa sujuu, mutta ihan hyvin ne on mennyt. Jos lapsi olisi terve, ei mua niin haittaisi, vaikka vähän vähänlaisesti söisikin, mutta tuo perhanan diabetes tekee sen, ettei muutamalla leipämurusella koko päivää pärjää. Nytkin meinaa kotimatkat olla jännittäviä, kun sokerit pakkaa laskemaan nopsaan. En edes uskalla ajatella mitä se olisi sitten, jos söisi vielä huonosti.

Mutta se ruoka. Eihän tämä mitään ihmeellistä ole, mutta mukavan helppo ja nopea arkiruoka kuitenkin. Ajatuksissani tein tämän gluteenittomasta pastasta, vaikka eihän tuo tyttö suostu liharuokia syömään. Mutta sama se, gluteenittomat pastat on ihan ok. 





Texmex-jauhelihapasta

400 g jauhelihaa
1 pss tacomausteseosta
1-2 punasipulia
2 isoa valkosipulinkynttä
300 g gluteenitonta pennepastaa
1 tlk (400g) kuorittuja tomaatteja
5-6 dl vettä 
1 tl suolaa 
Päälle:
tuoretta korianteria 

   Kaada tomaatit liemineen kattilaan ja painele haarukalla hienommiksi. Lisää vesi ja suola. Kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää pasta ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kannattaa sekoitella välillä ja vettä voi lisätä pikkuisen tarvittaessa.
  Hienonna punasipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pannussa. Lisää ruskistamisen loppuvaiheessa hienonnetut sipulit ja valkosipulit ja anna niiden kuullottua hetki. Mausta jauheliha tacomausteseoksella. Kun pasta on kypsää, sekoita jauheliha pasta-tomaattiseoksen joukkoon.
  Silppua päälle korianteria ja tarjoa raikkaan salaatin kera. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti