26. syyskuuta 2018

Yksisarviskakku mansikka- ja suklaatäytteillä ♥

Kesällä sain tehdä synttärikakun yhdelle supersuloiselle pikkuneidille. Toiveena oli yksisarvinen ja sateenkaari ja tällainen kakku siitä sitten syntyi.


Kakun täytteenä oli mansikkavaahto ja suklaatäyte. Lisäksi laitoin väliin vielä tuoreita mansikoita, kun niitä kerran sai. Kostutuksena oli ihan vaan Sprite ja kakun päällä vaniljakreemillä ja tomusokerilla maustettu kerma. Kakun koristeet oli sokerimassaa. 

Mansikka-suklaakakku

5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
vajaa ½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
Spriteä
Suklaatäyte:
2½ dl vispikermaa
100 g Brunbergin maitosuklaata
100 g mascarponea
Mansikkatäyte:
200 g pakastemansikkaa
2dl vispikermaa
3 liivatetta
2rkl vettä
100 g mascarponea
tomusokeria maun mukaan
100-150 g tuoreita mansikoita
Päälle:
5-6 dl vispikermaa
2-2½ rkl vaniljakreemijauhetta
tomusokeria maun mukaan
Koristeet:
sokerimassaa
värillistä sokeria

  Valmista kakkupohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Punnitse munat. Kerro munien paino 0,7:llä, jolloin saat tarvittavan sokerin painon. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Kerro munien paino 0,7:llä, jolloin saat tarvittavan jauhojen määrän. Tästä 70% on vehnäjauhoja, 30% perunajauhoja. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Nostele taikina sekaisin. 
  Voitele halk. 20-22cm vuoka tai paista kakkupohja rengasvuoassa. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä. 
  Kokoa kakku joko kelmulla vuorattuun vuokaan tai rengasvuoan sisään suoraan kakkualustalle. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alin levy kakkuvuokaan tai alustalle rengasvuoan sisään. Kostuta levy Spritellä.
  Valmista suklaamousse. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata välillä sekoittaen. Jätä suklaa jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa tasaiseksi. Kaada sula suklaa täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Nosta päälle seuraava kakkulevy, kostuta.
  Valmista mansikkatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta sulaneet ja valutetut mansikat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mansikkasose ja tuorejuusto, vatkaa tasaiseksi. Makeuta maun mukaan tomusokerilla. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hetkisen ja kaada sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Tarkista vielä maku ja lisää tomusokeria tarvittaessa. Levitä täyte kakkupohjan päälle, nostele päälle viipaloidut mansikat. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  Mittaa päälle tuleva kerma, vaniljakreemijauhe sekä tomusokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Levitä ensin kakun päälle ja reunoille ohut kermakerros, joka sitoo irtonaiset murut. Levitä sitten päälle toinen, tasainen kermakerros. Jos haluat, voit värjätä osan kermasta. Tee pursotukset kakun ala- ja yläreunaan. Nostele koristeet päälle juuri ennen tarjoilua. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti