3. lokakuuta 2018

Gluteeniton inkivääri-päärynäkakku ♥

Perehtyminen gluteenittoman leivonnan ihmeelliseen maailmaan jatkuu, tällä kertaa inkivääri-päärynäkakun muodossa. En ole eläissäni tehnyt, tai en ainakaan muista tehneeni, gluteenitonta kuivakakkua. Mutta nyt tein ja hyvin onnistui! 

Löysin kyseisen kakun ohjeen Iltapäivän teehetki-kirjasta, jossa se tosin oli tehty ihan gluteenillisena versiona. Vaihdoin vain vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja jauhotin vuoan gluteenittomilla korppujauhoilla. Pelkäsin, että lopputuloksena olisi ihan kirjaimellisesti kuiva kakku, mutta ihan mehevä tuosta tuli. Tyttö tästä tykkäsi kovasti ja sehän se on tärkeintä. Minä en oikein piitannut tuosta inkiväärin mausta, mutta eipä tuo inkivääri ole koskaan mun suosikki ollutkaan.



Kuorrutuksen jätin tällä kertaa tekemättä, mutta laitan senkin ohjeen tähän, jos joku haluaa kokeilla.

Gluteeniton päärynä-inkiväärikakku

5 dl Semper Fin mix gluteenitonta jauhoseosta
1½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 tl jauhettua inkivääriä 
1 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua muskottia
125 g huoneenlämpöistä voita 
1½ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1 dl vaaleaa siirappia
1½ dl vettä
½-1 tlk (á n.415g) säilöttyjä päärynöitä 
Kuorruttamiseen ja koristeluun:
1½ dl tomusokeria
1-2 rkl lime- tai sitruunamehua
kandeerattuja inkiväärisuikaleita tai
suikaloitua sitruunankuorta koristeluun

  Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota kakkuvuoka gluteenittomilla korppujauhoilla. Sekoita kulhossa jauhoseos, leivinjauhe ja mausteet. 
  Lisää seokseen fariinisokeri sekä pehmeä voi kuutioina. Sekoita taikina sähkövatkaimella ryynimäiseksi seokseksi.
  Sekoita munat ja siirappi kylmään veteen. Lisää neste taikinaan ja sekoita sähkövatkaimella, kunnes taikina tasoittuu. Kaada puolet taikinasta kakkuvuokaan. Levitä päälle viipaloidut päärynät ja kaada loppu taikina päärynöiden päälle. Paista kakkua noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
  Sekoita kuorrutusainekset tasaiseksi seokseksi ja lusikoi halutessa kakun päälle. Koristele kandeeratuilla inkiväärisuikaleilla tai sitruunankuorella. 
  Tarjoa kakku halutessasi kermavaahdon kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti