14. lokakuuta 2018

Ihana, gluteeniton keksijuustokakku ilman liivatetta ♥

Pitkästä, pitkästä aikaan oon taas innostunut selailemaan hyllystä löytyviä keittokirjoja ja testailemaan reseptejä. Suuri osa kokeiluista on tosin olleet sellaisia, etteivät blogiin saakka pääse. Yritys toteutuksessa on ollut ihan hyvä, mutta lopputulos jotain ihan muuta. En usko, että vika on niissä resepteissä, vaan reseptien testaajassa. Pakko nimittäin myöntää, että reseptien seuraaminen meinaa ottaa vähän hietaa. Aina sovellan jotain omaa, eikä siitä välttämättä seuraa mitään hyvää. 

Lähes kaikki leivontareseptit olen muuttanut gluteenittomiksi ja tehnyt sellaisia aineksia käyttäen, mitä tyttö voi syödä. Onneksi niiden epäonnisten kokeilujen joukkoon mahtuu jokunen hyväkin. Niistä yksi oli keksimuru-juustokakku. Sen lisäksi, että kakku oli gluteeniton, ei siinä ollut liivatettakaan. Ja hyvin pysyi kasassa ilmankin.

Idea kakkuun tuli Dr. Sugar-blogistien Amerikan herkkuja kirjasta.



Gluteeniton keksimuru-juustokakku ilman liivatetta

175 g appelsiini-kaakaotäytekeksejä (gluteeniton)
70 g voita
Täyte:
5 dl kuohukermaa
450 g mascarponea
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl appelsiinimehua
120 g appelsiini-kaakaotäytekeksejä murskattuna
Koristeeksi:
nokko kermavaahtoa
gluteenittomia koristerakeita

  Hienonna pohjan keksit monitoimikoneen leikkuuterällä tai esim. pakastepussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Laita irtopohjavuoan (halk.22cm) pohjalle leivinpaperi ja painele keksimurska vuoan pohjalle. Jos haluat, laita leivinpaperisuikaleet tai reunakalvo kiertämään vuoan reunaa. 
  Vatkaa kerma vaahdoksi ja nosta hetkeksi odottamaan. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponea, sokeria ja mehua muutama minuutti, kunnes juusto notkistuu. Lisää juustomassa kerman joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. 
  Murskaa loput keksit karkeaksi rouheeksi ja nostele varovasti täytteen joukkoon. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
  Koristele kakku kermavaahdolla ja gluteenittomilla koristerakeilla tai kekseillä. 

Tarkoitus oli koristella kakku lopuilla kekseillä, mutta jotenkin kummasti ne katosivat kaapista sillä välin, kun kakku hyytyi jääkaapissa. Mutta eipä tuon kakun ulkonäöllä ole mitään merkitystä, kun kerran omalle väelle tuli.


2 kommenttia:

  1. Vau ihan älyttömän herkullisen näköistä! ♥

    VastaaPoista
  2. Tää oli kyllä hyvää! Tv koekaniini, jota hirveesti harmittaa tällaiset velvollisuudet.

    VastaaPoista