5. kesäkuuta 2019

Ihana, makea raparperi-toscapiirakka ♥

Mä olen aika onnellinen, sillä vihdoin meidän perheessä on päästy takaisin normaaliin ruokavalioon. Viime kesänähän toinen muksuista joutui gluteenittomalle ruokavaliolle ja kun vihdoin sai totutella syömään tavallista ruokaa, joutui toinen lapsista täysin viljattomalle. Ja mikä huvittavinta, tämä tapahtui samana päivänä. Mutta nyt, nyt nuo molemmat saa taas syödä mitä vain! 

Ei sillä, kyllähän noiden ruokavalioiden kanssa pärjäsi, mutta onhan se paljon helpompaa, kun ei tarvitse kaikkia tuoteselosteita lukea niin tarkkaan. Etenkin kun pakkausten tekstit on viime vuosina selvästi kutistuneet ja monesti sai kaupassa tihrustaa paketteja eri kulmista ja miettiä, että mitähän nämä sisältää. Ikänäöllä ei tietenkään ole tämän asian kanssa mitään tekemistä. 

Mutta niihin syömisiin. Sen kunniaksi, ettei meillä tarvitse enää vältellä viljoja/gluteenia, leivoin aivan tuikitavallisen raparperi-toscapiirakan. Ai että, se oli hyvää! Lapsia ajatellen minä tämän tein, mutta enhän muistanut, että toinen oli lähtenyt neljäksi viikoksi Ruotsiin ja toinen ei nyt muuten vaan syö raparperipiirakkaa. No, jäipä mulle vähän enemmän. Ja kyllä, vaikka olen hiljalleen toipumassa yli kolmen vuoden sairastelusta, niin muisti ei vielä pelaa ja pystyn vallan hyvin unohtamaan tällaiset oleelliset asiat, kuten onko lapsi kotona seuraavat neljä viikkoa vai ei. :D 


Raparperi-toscapiirakka

Pohja:
150 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3,25dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 dl raparperia kuutioina
Toscaseos:
100 g voita
1½ dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa 
100 g mantelilastuja

  Paloittele raparperit. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, jokaisen jälkeen nopeasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seos taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti voideltuun piirakka- tai irtopohjavuokaan (halk. n. 24cm). Taikina on aika paksua, mutta levittyy kyllä. Levitä raparperikuutiot päälle. Paista 175 asteisessa uunissa 15 minuutin ajan.
  Mittaa kuorrutteen voi ja sokeri kattilaan, kuumenna sekoitellen, kunnes sulavat. Lisää loput ainekset ja anna kiehua pari minuuttia hiljalleen. Kaada toscaseos piirakan päälle ja kypsennä vielä 15-20 minuuttia. 
  Tämä maistuu hyvin sellaisenaan, mutta kermavaahto tekee tästä vielä parempaa. 



3 kommenttia:

  1. Ihan mahtavaa että nyt saa lapset syödä taas mitä tahansa! Muistan kun itse olin melkein kaksi vuotta täysin viljattomalla ja perunattomalla ruokavaliolla. Se oli aika hieno fiilis kun taas sai syödä ihan kaikkea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuo niin paljon elämää helpotti. Onneksi sinäkin oot päässyt takaisin normi ruokiin. :)

      Poista
  2. Ihanan näköinen piirakka, tekisi mieli haukata pala :)

    Ruokarajoitteet ovat kyllä välillä aika plääh juttuja. Meillä on viimeiset kaksi vuotta vältelty kananmunaa pojan allergian takia. Onneksi alkaa pikkuhiljaa helpottamaan ja oireina tällä hetkellä vaan vatsakivut. Munattomuuden onneksi pystyy aika hyvin pärjäämään, mutta jauhottoman leivonnan kanssa mulla varmaan menisi sormi suuhun.

    VastaaPoista