23. heinäkuuta 2019

Helpot vadelma-valkosuklaamuffinssit

Lievästi kauhun sekaisin tuntein olen seurannut meidän vadelmasadon kypsymistä. Jos säät suosii, marjaa tulee taas paljon! Eli tiedän tänäkin vuonna, missä vietän aikaani tuossa heinä-elokuun taitteessa. Punaherukkasatokin on kohtuullinen ja ensimmäistä kertaa meidän Kääpiölinnassa elon aikana mustaherukkaa tulee ihan kivasti. Ja meidän päärynäpuussa on kahdeksan pientä päärynää! Koskaan aiemmin päärynät eivät ole jaksaneet tehdä kuin kukkia. Ainahan toki on se vaara, että koko elokuu tulee vettä ja vadelmasato on sitten siinä. Muut marjat ei ole niin herkkiä. 

Varaudun kuitenkin siihen, että marjaa saa pakastimeen tänäkin vuonna ja yritän tuhota vielä viimeiset viime vuoden marjat. Vadelmia ei kyllä kauheasti jäänyt, mutta jotain kuitenkin. Yhden vadelmarasiallisen sain hukattua vadelma-valkosuklaamuffinsseihin, jotka tein Meillä kotona-sivuston mustikka-murumuffinssien ohjetta mukaellen. 



Vadelma-valkosuklaamuffinssit
(12kpl)

5 dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 dl vadelmia
2 kananmunaa
1dl öljyä
2dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
50 g valkosuklaata
Muruseos:
3 rkl pehmeää voita
3 rkl sokeria
1dl vehnäjauhoja

  Valmista muruseos. Nypi kulhossa pehmeään voin joukkoon sokeri ja jauhot. Nosta kulho jääkaappiin odottamaan.
  Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon vadelmat ja rouhittu valkosuklaa. Jos käytät pakastevadelmia, sekoita ne mukaan jäisinä.
  Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa munat, öljy, sokeri, vaniljasokeri ja kerma.Yhdistä munaseos kuiviin aineisiin ja sekoita. Vältä sekoittamasta taikinaa liikaa.
  Lusikoi muffinssitaikina muffinivuokiin niin, että jokainen muffinssipannun kolo on 2/3 täynnä. Ripottele muffinssien pinnalle reilusti murutaikinaa.
  Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä. Kokeile muffinssin kypsyys tikulla. Jos tikkuun jää taikinaa, kypsennä vielä hetki

Jotenkin odotin, että nämä olisi olleet ihan hirveän makeita, mutta väärässä olin. Ei nämä mitään maailman parhaimman muffinssin titteliä ansaitse, mutta ihan kiva arkileivonnainen silti.


2 kommenttia:

  1. Tämä vaikuttaakin kivalta ohjeelta, täytyy pitää mielessä.
    Meillä tulee kans ekaa kertaa musta-ja punaherukkaa sen verran, että ehkä jopa riittää pakkaseen saakkakin. En tiedä mitä kävi kirsikoille, mutta kukkia oli pirusti ja alkujakin näytti tulevan, mutta yhtä ainoaa kirsikkaa en vielä ole puusta saanut eikä siellä kyllä raakileitakaan montaa ole. Oliko sit vaan niin kuivaa kuitenkin alkukesästä, vai mitä tapahtui. Nyt en voi syyttää koiraakaan, kun ei ole edes yläoksiin ilmestynyt kirsikoita! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taas hapankirsikkaa tulee ihan hirveästi! Tosin puuhunhan ne jää, kun en oikein tiedä mitä niille tekisi. Eikä niitä tuollaisenaan kyllä syö kukaan. Toinen kirsikkapuu ei tänäkään vuonna tee marjoja. Ehkä siellä joku hassu marja on, mutta ei montaa. Se on ilmeisen huonossa paikassa, kun ei tahdo oikein kasvaakaan. Luumupuut on vielä niin pieniä, ettei niistä satoa saa vielä muutamaan vuoteen. :(

      Poista