10. marraskuuta 2019

Pienen tytön pupukakut (munaton & tavallinen)

Perheen miesväki lähti treeneihin, joten ajattelin käyttää tämän ihanan hiljaisen hetken blogin ääressä. Koko viikon on pitänyt jakaa teille parin pupukakun kuvat ja pienen munattoman kakkupohjan ohjeen, mutta aina on tullut mukamas jotain tähdellisempää tekemistä. 

Sain tuossa vähän aikaa sitten tehdä synttärikakut pienelle tytölle, jolle puput ja pinkki on kova juttu. Koska päivänsankari ei tällä hetkellä saa kananmunaa syödä, sai pikkuinen ihan oman, pikkuriikkisen kakun. 


Pienen kakun halkaisija oli ehkä 5-6 senttiä ja korkeutta hyvin saman verran. En edes yrittänyt tehdä noin pientä taikinaa, vaan paistoin pienen pohjan, jonka halkaisija oli 12cm, ja leikkelin siitä sitten palat kakkupohjaa varten. Kakun kokosin pientä, metallista leivosvuokaa apuna käyttäen. Tulipahan sillekin renkaalle edes kerran käyttöä, kun tähän saakka on maannut toimettomana kaapissa. Pikkukakussa nonparellit, vaahtokarkit ja aivan kaikki on munattomia.


Isommassa kakussa oli ihan normi, kuuden munan sokerikakkupohja. Molemmissa täytteenä oli mansikka-rahka-suklaatäyte ja lisänä vielä tuoreita mansikoita. Kakkujen kuorrutteena oli mansikkavoikreemi. Valkoiset valumat oli vaahtokarkkia ja kermaa. 


Ison kakun tikkarit tein itse. Eihän ne maistu muulle kuin sokerille, mutta oli ne ihan söpöjä koristeena. 

Täytteistä en ala teille sen enempää kirjoittelemaan, mutta tuon kakkupohjan ohjeen voisin teille jakaa. Tämä onnistuu myös gluteenittomana ihan vaan vaihtamalla vehnäjauhot esimerkiksi Semperin Fin mix-jauhoseokseen.

Munaton kakkupohja (halk. 12cm)

2½ dl vehnäjauhoja
1-1½tl vaniljasokeria
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
1½ dl kivennäisvettä

  Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sulata voi tai margariini. Lisää kuivien aineiden joukkoon kivennäisvesi ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi. Öljyä vuoka (halk. 12cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 170-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kakkupohja saa jäädä hieman kosteaksi sisältä. Anna kakkupohjan jäähtyä.
  Jos tuplaat taikinan, paista se 18cm vuossa n. 45-60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti