13. marraskuuta 2019

Käpykakku ♥

Kun en enää voi isänpäivänä leipoa omalle isälle, niin onneksi saan ilahduttaa sitten muita. Oma mies ei kyllä kakkua saanut, mutta appiukolle tein lohitortun ja eräs toinen isä sai puolestaan hieman erilaisen käpykakun. 


Käpykakkuun idea tuli tilaajalta ja hieman piti raapia päätänsä, että miten nuo kävyt toteuttaa. Löysin kyllä ohjeen, jossa tehdään kakkupalloja ja päällystetään ne mantelilastuilla, mutta sen toteuttaminen ei tässä kohtaa tuntunut kovin järkevältä. Tämä kakku kun ei ollut suuren suuri, halkaisijaltaan tämä oli noin 15cm ja korkeutta ehkä kymmenisen senttiä, eikä käpyjä näin ollen tarvinnut kovinkaan montaa. Lopulta keksin ostaa Parrotsin maitosuklaamansikoita ja liimailin niiden pintaan mantelilastuja. Mantelilastut kiinnitin kastamalla niiden toisen pään sulaan suklaaseen. Kannattaa aloittaa mantelilastujen asettelu sieltä kävyn terävästä kärjestä ja sitten laittaa aina uusi kerros hieman toisen päälle. Kun liimaamiseen käytetty suklaa oli kovettunut ja lastut kunnolla kiinni, sivelin mantelilastujen reunaan sulaa suklaata ja värjäsin lastujen juuret ruskealla tomuvärillä. Tummaa kaakaojauhettakin kokeilin, mutta ei se tarttunut kiinni. 


Täytteenä kakussa on mascarpone-kermavaahto, mansikkahilloa ja mansikoita. Kakun kuorrutin kermavaahdolla ja päälle kaatelin maitosuklaasta tehdyn suklaaganachen. Suklaaganache-kermavaahtoyhdistelmä jännittää joka kerta, mutta kyllä se ganache kerman päälläkin toimii. Ganachen lämpötilan pitää vaan olla kohdillaan, ettei se sulata kermaa, mutta kuitenkin leviää nätisti kakun päälle. Pohja oli kolmen munan vaalea sokerikakkupohja.

Havuina käytin tuoreita rosmariinin oksia ja heittelin väliin vielä muutaman kultaisen koristelastun. 


Kiitos vielä, että sain tämän kakun tehdä! Oli ihan huisin hauska ja opettavainen kokemus.

6 kommenttia:

 1. Mielettömän upea kakku, kävyt tosi kauniit.

  VastaaPoista
 2. Nuo kävyt on ihan mielettömän kauniita!! Itsellä ei taitaisi maltti ja osaaminen riittää noiden rakenteluun... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei nuo kävyt vaikea ole tehdä, mutta vaatii kyllä vähän kärsivällisyyttä. :D

   Poista
 3. Satunnainen vierailija3. joulukuuta 2019 klo 8.11

  Onpa aivan huikeat kävyt ja kakku myös!

  VastaaPoista