10. elokuuta 2020

Pekonilla ja sienillä täytetty bostonleipä

Joku aika sitten innostuin leipomaan pitkästä aikaa leipää. En edes muista koska olisin viimeksi moista saanut aikaiseksi. Muksut on kyllä pyytäneet porkkanasämpylöitä kerran jos toisenkin, mutta aina on ollut mukamas jotain muuta tekemistä. Tälläkään kertaa eivät porkkanasämpylöitä saaneet, sillä tein pekonilla, sienillä ja sipulilla täytettyä leipää Valion ohjetta soveltaen.


Leivässä parasta oli pehmeys, eikä tuo mennyt miksikään edes jääkaapissa. Olin aivan varma, että leivän rakenne kärsisi viileässä, mutta väärässä olin. Täytteeseen laitoin mustapippurituorejuustoa ja mun makuun tuosta tuli ehkä turhankin pippurinen. Jatkossa voisi kokeilla jotain muuta juustoa ja kokeilla täytteeksi kinkku- tai kasvisversiota. Ja paloista voisi tehdä paljon pienempiä. Mutta ihan kelpo leipä tämä oli.


Bostonleipä

25 g hiivaa
1 prk (2½dl) maustettua ruokakermaa Mustapekka
½ tl suolaa
½ rkl sokeria
1 tl oreganoa
1 rkl tomaattipyreetä
6 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
Täyte:
1pkt (170g) pekonia
200 g tuoreita herkkusieniä
1 sipuli
100 g mustapippurituorejuustoa

  Murenna hiiva kädenlämpöiseen ruokakermaan. Lisää suola, sokeri, oregano ja tomaattipyree. Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi öljy. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.
  Kuutioi pekoni ja herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista pekoni, sieni ja sipuli paistinpannussa.
  Vaivaa kohonnut taikina. Kauli taikina levyksi. Levitä päälle pekoni-sieni-sipuliseos ja murustele päälle mustapippurijuusto.
  Kieritä levy rullaksi pitkältä sivulta alkaen. Leikkaa rullasta n. 5 cm:n paloja ja asettele kevyesti öljyttyyn vuokaan (halk. n. 22-23cm) väljästi. Kohota.
  Kypsennä Bostonleipä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti