12. elokuuta 2020

Paistettu mustikkajuustokakku ♥

Heinäkuussa leipomani paistettu vadelmajuustokakku sai perheen keskuudessa niin suuren suosion, että oli aivan pakko kokeilla samaa mustikoista. Viimeksi kakku oli aavistuksen liian makea, joten tällä kertaa laitoin vähän vähemmän sokeria täytteeseen. Ei se ero merkittävä ollut, mutta mun mielestä nyt tämä oli parempi. 


Käytin kakkuun pakastemustikoita, jotka sulatin ja valutin ennen täytteeseen sekoittamista. Aivan hyvin tähän voi käyttää tuoreitakin marjoja.


Paistettu mustikkajuustokakku

Pohja:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 tlk (250 g) maitorahkaa
2 dl vispikermaa
1 dl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl luomusitruunan raastettua kuorta
200 g mustikoita (pakaste)
1/2 dl sitruunanmehua

  Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Taikina tosin on niin pehmeää, että levittäminen onnistuu myös silikonisella nuolijalla. 
  Vatkaa tuorejuusto, rahka, kerma, sokeri ja maissitärkkelys keskenään. Mausta seos vaniljasokerilla, sitruunankuoriraasteella ja -mehulla. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Valuta sulaneet mustikat ja sekoita ne varovasti nostellen täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan.
  Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Kakku saa jäädä keskeltä hieman pehmeäksi.
  Irrota juustokakku vuoasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa jääkaappikylmänä. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla. 

Yllättäen tämäkin kakku halkesi jäähtyessään, mutta onneksi pihalta löytyy vielä niin paljon marjoja, että sai halkeamat piiloon. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti