22. syyskuuta 2020

Hävikkiherkkuna kylmäsavulohipiirakkaa ♥

Viikonloppuna oli tarkoitus tehdä kylmäsavulohipastaa, mutta suunnitelmat muuttuivat ja kalat jäi käyttämättä. Koska pasta ei ajatuksena enää innostanut, tein kylmäsavulohesta piirakan. Vähän pahaa pelkään, että piirakka jää yksin mun tuhottavaksi, sillä muut meidän perheestä ei niin hirveästi kalaisista piirakoista piittaa. Mutta ei haittaa, sillä tuo oli oikein hyvää! Osa on ehkä syytä pakastaa, sillä en minä kokonaista piirakkaa syö millään. 


Tässä piirakassa oli ihanan rapea pohja ja mehukas täyte. Hitusen lisäsin suolaa täytteen muna-maitoseokseen, mutta ei ole kyllä välttämätöntä. Kala on niin suolaista ja sitä on suhteessa aika paljon, niin siitä jo tulee ihan kivasti suolaa. Tai jos laitat, laita ihan hitunen vain. 

Kylmäsavulohipiirakka

Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl juustoraastetta
3 rkl vettä
Täyte:
300 g kylmäsavulohta
pala purjoa hienonnettuna 
½-1 punaista paprikaa
3 kananmunaa
1 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
2 tl kuivattua tilliä
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1 dl juustoraastetta

  Nypi kylmä voi ja vehnäjauhot muruksi. Lisää juustoraaste ja kylmä vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  Voitele piirakkavuoka (halk. n. 26-27cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Huuhtele ja viipaloi purjo, leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää joukkoon maito, kerma, mausteet ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. 
  Levitä lohipalat, purjoviipaleet ja paprikakuutiot piiraspohjalle ja kaada päälle munaseos. Paista piirasta vielä noin 20-25 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.


2 kommenttia:

  1. Suolaiset piirakat on kyllä mainio keino hävittää kaikki ylimääräiset suolaiset jääkaapin täytteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllä on! En tosin edes muista, koska viimeksi olisin suolaisia piirakoita tehnyt. Muutenkin tuo leipominen omalle väelle on viime aikoina ollut aika vähäistä. Mutta jos nyt taas innostuisi leipomaan enemmän, kun teen vähemmän kakkuja. :)

      Poista