Hups! Helmikuu on pian ohi ja pakko tunnustaa, että en ole edes ajatellut blogiani. Tai ehkä se on joskus käynyt mielessä, mutta ajatus on kyllä kadonnut melko nopeasti. Mutta ei oteta tästä paineita.
Ei sen puoleen, ei mulla oikein vieläkään ole muuta tarjota kuin näitä iänikuisia kakkuja. Sen mitä oon uutta kokkailut tai leiponut, on tullut syötyä ennen kuin olen saanut kameraa käteen. Kakkujakin oon tehnyt nyt aika vähän ja samaa linjaa ajattelin jatkaa koko kevään. Tekee ihan hyvää välillä viettää viikonloput muuten kuin kakkuja väsäten. Etenkin kun nuo karatetreenit vie osan viikonlopusta, enkä niistä kyllä tahdo olla pois.
Mutta siis niihin kakkuihin. Yksi alkuvuoden kakuista oli suht perinteinen mansikka-banaanikakku pienelle pojalle. Päivänsankari sai mun tekemän kakun viime vuonnakin ja kovasti halusi samanlaisen tänäkin vuonna. Ja onhan se aika ihanaa, että 4-vuotias tietää mitä tahtoo. ♥
Tässä gluteenittomassa neljän munan kakussa oli täytteenä mascarpone-kermavaahto, mansikkahilloa, mansikoita ja banaaniviipaleita. Kakun päälle toivottiin autoa ja koska toisen kakun tiimoilta jouduin noita pikkuautoja ostamaan, laitoin sitten tähänkin yhden. Sai päivänsankari sitten auton leikkeihinsä juhlan jälkeen. Muuten koristeet on sokerimassaa/gluteenitonta suklaata.
Mascarpone-kermavaahto
(halk. 20cm kakun kahteen väliin)
4 dl vispikermaa
125 g mascarponea
1 rkl vaniljakreemijauhetta
2-3 rkl (tai maun mukaan) tomusokeria
Lisäksi:
mansikkahilloa
mansikoita
banaaniviipaleita
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää mascarpone, vaniljakreemijauhe sekä maun mukaan tomusokeria. Vatkaa tasaiseksi, sileäksi vaahdoksi. Jaa kakun kahteen väliin esim. mansikkahillon, mansikoiden ja banaaniviipaleiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti