29. elokuuta 2023

Paahdettu kukkakaali ja rakuunamajoneesi ♥

Tyttö tuli pitkästä aikaa kotona käymään ja sen kunniaksi tein yhtä tytön lempparikukkakaaliruokaa. Paahdettu kukkakaali kapristen, rakuunamajoneesin ja ranskalaisten kera on sellainen ruoka, jota on tullut tehtyä usein, mutta en vain ole saanut aikaiseksi kirjoitettua siitä mitään blogiin. Ohje on alunperin Julia Tuvessonin Vuokaruoka -kirjasta, mutta aina lopputulos on vähän erilainen. Mutta koska tämä on oikeasti hyvää ja nyt kun kukkakaalia on runsaasti tarjolla, niin tässä ohje olkaapa hyvä.


Tämän kertainen, kuvassa näkyvä versio jäi ilman tuoretta tilliä, kun se unohtui kauppaan. Mutta toimii siis tillillä tai ilman. 

Paahdettu kukkakaali

1 kukkakaali (n.600-800g)
2 isohkoa uuniperunaa
1-2 rkl rypsiöljyä
2 rkl kapriksia
sormisuolaa
mustapippuria
Sitruunavoi:
50 g huoneenlämpöistä voita
3 rkl pakastettua tilliä  tai 1-2 tl kuivattua 
½ sitruunan kuori ja mehu
suolaa 
mustapippuria
Rakuunamajoneesi:
1 dl majoneesia
1 rkl kuivattua rakuunaa
2 tl sitruunamehua
suolaa 
mustapippuria
Päälle halutessa:
1 sitruuna lohkoina
1 nippu tilliä hienonnettuna

  Leikkaa kukkakaali paksuhkoiksi, n. sentin tai kahden paksuisiksi viipaleiksi ja nostele ne uunivuokaan. Pese perunat huolella, pilko ne tikkuperunoiksi ja lado ne leivinpaperilla päällystettyyn toiseen vuokaan. Voit myös nostaa kukkakaalivuoan pellille, peittää ylijäävän pellin leivinpaperilla ja latoa perunat siihen. Jätä perunoiden väliin hieman tilaa, jotta niistä tulisi mahdollisimman rapeita.
  Sekoita pehmeä voi, tilli ja raastettu sitruunankuori. Mausta voi sitruunamehulla sekä maun mukaan suolalla ja pippurilla. Levitä voi kukkakaaliviipaleiden päälle. Pirskottele öljy perunoille.
  Paahda kaalia ja perunoita 225 asteisessa uunissa ensin n. 20 minuuttia. Heittele kaprikset kukkakaalien päälle. Jatka kypsentämistä vielä 10-20 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmeää ja saanut hieman väriä ja perunat ovat kypsiä ja rapeita. Kääntele perunoita välillä kypsennyksen aikana. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  Kun olet nostanut kaalit ja perunat uuniin, valmista majoneesi. Sekoita majoneesin joukkoon rakuuna ja sitruunamehu. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Nosta jääkaappiin maustumaan.
  Kuorruta kukkakaalit ja perunat sitruunalohkoilla ja tillillä ja tarjoa rakuunamajoneesin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti