31. elokuuta 2023

Gluteeniton mansikkakääretorttu ♥

Koko elokuu on ollut melko kiiruinen ja säntäilyä paikasta toiseen. Tänään oli ensimmäinen päivä pitkästä aikaa, kun sain ihan hetken olla yksin kotona. Tai oli nuo kissakaverit täällä tietenkin, mutta muu väki oli kuka missäkin. Pakko myöntää että oli aika ihanaa viettää sadepäivää hiljaisessa tuvassa noiden karvaisten kavereiden kanssa. 

Kun kerrankin oli aikaa, ajattelin leipoa jotain. Kauppaan en jaksanut lähteä, joten täytyi keksiä jotain kotoa löytyvistä aineksista. Niinpä meillä syödään tänään mansikkahillolla ja voikreemillä täytettyä kääretorttua. Kääretorttuun voi hyvin käyttää valmista hilloa, mutta koska sitäkään ei ollut, keittelin hillon itse.



Mansikkakääretorttu (gluteeniton)

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
Täyte:
100 g pehmeää voita
1 dl tomusokeria
1 keltuainen
Mansikkahillo:
250 g pakastemansikoita
125 g hillosokeria

  Valmista ensin mansikkahillo. Kaada kohmeiset mansikat pieneen kattilaan, kuumenna kunnes mansikat höyryävät. Lisää hillosokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen poreillen noin 15 minuuttia. Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Anna jäähtyä ensin hetki huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin odottamaan. Halutessasi voit korvata hillon valmiilla hillolla, jolloin sitä tarvitsee ehkä parisen desiä. Ei se ole niin nuukaa.
  Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi seos vaahtoon. Kääntele taikina kevyesti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista pohjaa 225 asteessa n. 7 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
  Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi ja anna pohjan jäähtyä peitettynä.
  Vaahdota pehmeä rasva ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keltuainen ja vatkaa vielä hetki. Levitä ensin voikreemi pohjan päälle. Lisää sitten hillo ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Kääri torttu tiukaksi rullaksi. Kääri leivinpaperiin ja anna kääretortun kovettua kylmässä. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti