5. elokuuta 2023

Simppeli pasta bolognese ♥

Siitä on melko pitkä aika kun olen saanut laitettua blogiin mitään ruokaohjeita. Kun kokkaaminen on aikalailla pakkopullaa, niin ei oikein ole viitsinyt testailla uusia ohjeita, saati kehitellä mitään uutta ja omaa. Nyt kun olen käynyt noita keittokirjoja läpi, on tullut edes vähän testailtua uusia ohjeita. Vielä kun jaksaisi ottaa niistä kokkailuista kuvia, kun yleensä sen ruoan vaan mättää lautaselle ja syö nopsaa pois. 

Leila Lindholmin Vielä yksi pala! -kirjassa ollut bolognesen ohje oli kuitenkin niin hyvä, ainakin mun mielestä, että ajattelin kirjoittaa sen muistiin. Tosin tämä on taas vähän sellainen sovelleltu versio. Mutta hyvin kelpasi perheessä muillekin.



Pasta bolognese

1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
maun mukaan kuivattua chilirouhetta
(oliivi)öljyä
400 g naudan jauhelihaa
sormisuolaa
mustapippuria
3 kypsää tomaattia
1 rkl voita
½ rkl juoksevaa hunajaa
½-3/4 dl vettä
½ kanaliemikuutio
½ rkl balsamiviinietikkaa
spagettia tai muuta pastaa

  Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna tilkka öljyä ja lisää pannulle sipuli, valkosipuli sekä chilirouhe. Paista miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat kiiltäviä ja pehmeitä. Kaada ainekset isohkoon kattilaan.
  Paista jauheliha öljyssä. Mausta maun mukaan sormisuolalla ja mustapippurilla. Kaada liha kattilaan.
  Kuutioi tomaatit. Ruskista voi paistinpannussa, lisää tomaatit ja hunaja. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia. Lisää tomaattiseos kattilaan ja sekoita ainekset keskenään. Lisää joukkoon vesi ja kanaliemikuutio.
  Keitä kastiketta hiljalleen noin 10 minuuttia ja mausta vielä balsamietikalla ja tarvittaessa sormisuolalla ja mustapippurilla. Tarjoa pastan kera.


Kirja itsessään on varsin kiva ja täynnä testaamisen arvoisia ohjeita. Eli saa jäädä hyllyyn! Harmillisesti mun keittokirjahylly on nyt uusien hankintojen myötä totaalisen täynnä. Ei mahdu enää kirjan kirjaa. Jos/kun uusia kirjoja hommaan, täytyy vähän järjestää lisätilaa. Eli turhat koriste-esineet ja viherkasvit saa väistyä kirjojen tieltä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti