Miten saada rumasta, nopeasti kuorrutetusta, ruskeasta kuppikakusta säädyllinen kuva pimeässä keittiössä? Ei mitenkään. Mutta unohtakaa tuo ruskea epämääräinen läjä, mutta jos daimista tykkäät, niin ohje on testaamisen arvoinen. Ohje näihin kuppikakkuihin löytyi Ingrid Hancock Bjerknesin Kuppikakut -kirjasta.
Näistä mun kuppikakuista tuli tosiaan superrumia. Ohjeessa kuppikakkujen kuorrute kehoitettiin pursottamaan pyöreällä tyllalla, mutta lopputulos näytti joltain, jota löytyy satunnaisesti tuolta teiden varsilta. Tähtityllalla kuorrutetta on hankala pursottaa, sillä daimrouhe tukkii tyllan sakarat. Lopulta tuumasin että ihan sama ja levitin kuorrutteen epämääräisesti kuppikakkujen päälle. Oma väki näitä syö, niin ei sillä ole mitään väliä miltä näyttävät. Makuhan se tärkein on.
Daim-kuppikakut
(12kpl)
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g huoneenlämpöistä, pehmeää voita tai margariinia
1 dl maitoa
3½ dl vehnäjauhoja siivilöitynä
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
150 g Daim-rakeita tai Daim-suklaata rouhittuna
Kuorrute:
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
350 g tomusokeria
vajaa ½ dl maitoa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl suklaakastiketta
100 g Daim-rakeita tai Daim-suklaata rouhittuna
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Asettele 12 paperista kuppikakkuvuokaa muffinipellille.
Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen pehmeä rasva, maito sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon murskatut daimit.
Täytä kuppikakkuvuoat niin, että n. 2/3 tulee täyteen. Paista uunin keskiosassa 16-20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Mun kuppikakkujen kypsymiseen meni 23 minuuttia.
Ota kuppikakut uunista ja anna jäähtyä muffinipellillä n. 5 minuuttia. Nosta sitten ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan.
Valmista kuorrute. Vatkaa pehmeä rasva ja puolet tomusokerista vaaleaksi vaahdoksi. Lisää maito (ei mielellään ihan jääkaappikylmä!), loput tomusokerista, kaakaojauhe sekä suklaakastike. Vatkaa hyvin. Sekoita joukkoon suurin osa daim-rouheesta. Jätä osa koristeluun.
Pursota tai levitä kuorrute kuppikakuille. Koriste daimrouheella ja halutessasi vielä strösseleillä.
Keittokirjojen läpikäynti siis jatkuu edelleen. Kolme kirjaa on hyllystä lähdössä, ehkä. Niiden kohtaloa vielä vähän mietin, mutta kun niissä ei äkkiseltään ollut oikein mitään mulle sopivaa, niin ehkä ne saa väistyä muiden kirjojen tieltä. Tämä leivontakirja pääsee kyllä takaisin hyllyyn, sillä tästä löytyy useampi herkulliselta kuulostava resepti. ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti