12. joulukuuta 2023

Pikkuinen mokkapalakakku

Makeiden leivonnaisten menekki on meillä nykyään tosi vähäistä. Siksi tuleekin leivottua suht harvoin. Ja silloin kun jotain tekee, kannattaa tehdä vaan jotain pientä. Tai sellaista joka säilyy vähän pidempään. 

Mokkapalat on tästä hyvä esimerkki, sillä meidän talouteen on ihan turha tehdä pellillistä kerralla. Mutta koska niitä halusin, tein sitten tällaisen miniversion. Kyllähän mokkapalat tietysti säilyisi pakastimessa, mutta itseni tuntien, ne vaan unohtuisi sinne ja jäisi syömättä. 

Tämä 20 senttiseen tasapohjaiseen vuokaan tehty kakku oli just sopivan kokoinen meille. Isomman version löydät täältä



Pikkuinen mokkapalakakku

2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
100 g voita sulatettuna
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Kuorrutus:
1/4 dl vahvaa, kuumaa kahvia
1½ rkl tummaa kaakaojauhetta
2½ dl tomusokeria
25 g voita sulatettuna
Koristeeksi: 
strösseleitä tai nonparelleja 

  Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri hyväksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää myös sulatettu, jäähdytetty voi sekä maito. Sekoita varoen tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa vaivaamista. (Tai vatkaa nopeasti tasaiseksi.)
  Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat kevyesti tai vuoraa nekin leivinpaperisuikaleilla. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä. Kokeile kypsyys tikulla.
  Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reuna ja nosta kakku varovasti esim. tarjoilualustalle. Valmista kuorrute. Sulata voi ja sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Jos kuorrute on liian paksua, lisää tilkka kahvia. Jos liian löysää, lisää hieman tomusokeria. Levitä kuorrute hieman lämpimän pohjan päälle ja koristele heti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti