28. huhtikuuta 2017

Mehevät mokkapalat ♥

Voi tätä onnistumisen riemua! Mokkapalat on olleet mulle vuosikausia punainen vaate, enkä ole kyllä moisia edes yrittänyt leipoa yli kymmeneen vuoteen. Luovutin, kun aina pohjat jäi littanoiksi tiiliskiviksi, eikä makukaan ollut kummoinen. Koska ensi kuussa on edessä parin mokkapalapellillisen leipominen, oli pakko kokeilla miten nuo nykyään onnistuu. Ja onnistuihan ne! Pohjasta tuli ihanan paksu ja mehevä. Päällinen on edelleen liian makea mun makuun, mutta kuulemma nuo ihan oikeilta mokkapaloilta maistui. 




Mehevät mokkapalat

6 kananmunaa
5½ dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl maitoa
300 g voita sulatettuna
6 rkl kaakaojauhetta
Kuorrute:
3/4 dl vahvaa kahvia
4 rkl kaakaojauhetta
8 dl tomusokeria
75 g voita
Koristeeksi:
nonparelleja

  Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri hyväksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää myös sulatettu, jäähdytetty voi sekä maito. Sekoita varoen tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa vaivaamista.
  Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes pohja on juuri ja juuri kypsä. 
  Anna pohjan jäähtyä hetken. Valmista kuorrute. Sulata voi ja sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Jos kuorrute on liian paksua, lisää tilkka kahvia. Jos liian löysää, lisää hieman tomusokeria. Levitä kuorrute hieman lämpimän pohjan päälle ja koristele heti. 




7 kommenttia:

  1. Eikö jauhoja ja maitoa sekoiteta vuorotellen taikinaan? Minä olen aina tehnyt niin, mutta kokeilinpa näinkin ja tuli myös tosi hyvää ja mehukasta. Ei ollut liian kuivaa eikä liian kosteaa.������

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän ne jauhot ja maidon voisi sekoittaa vuorotellenkin, mutta toimii tosiaan myös näin. Kiva jos ohje oli mieluisa!

      Poista
  2. Kuinka monta pellillistä tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, aivan oli kommenttisi jäänyt huomaamatta. Teen tämän yhdellä 50 senttisen uunin syvällä pellillä.

      Poista
  3. Lopputulos on maukas!

    VastaaPoista
  4. Muistutus itselleni kun etsin mokkapaloihin sitä parasta reseptiä. Se on tämä. Turhaan kokeilet muita. T. Minä, MaTo

    VastaaPoista