9. huhtikuuta 2017

Pienen pojan unelmakakku ♥

Eilen sain toteuttaa yhden pikkupojan toiveen, kun hänen synttäreilleen lähti suklaalla ja vaniljalla täytetty Autot-kakku. Pojan toiveena oli, että kakun päältä löytyisi Salama, Salli, Martti sekä Piston cup-pokaali. Vähän hirvitti väkertää autoja sokerimassasta, sillä edelleenkään tuo hahmojen tekeminen ei ole mun vahvin lajini. Mutta mukavaa on, että lapset laittavat mut joka kerta haastamaan itseni ja omat taitoni näiden hahmojen avulla. 

Ilmeisesti kakku oli onnistunut, sillä pienen miehen mielestä kakku oli juuri sellainen kuin mitä oli aina toivonut. ♥ Tällaista palautetta on aivan ihana saada. 




Kakun vaniljatäyte jäi vähän turhan pehmeäksi ja tämän takia kreemin levittäminen kakun reunoille oli hieman haastavaa. Onneksi kakun reunoille tuli keksit, joten ei sen kreemikerroksen edes tarvinnut olla kovin tasainen. Kakun päälle tulleet kaktukset oli ihan viime hetken idea ja pelkäsinkin, että ehtivätkö kuivahtaa tarpeeksi ennen juhlia. Laitoin massan joukkoon cmc-jauhetta, joka onneksi nopeutti kuivamista sen verran, että kaktukset sai laitettua kakun päälle. Muut koristeet olin tehnyt hyvissä ajoin ennen juhlia. 




Autot-kakku

Pohja:
5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
vaniljasokerilla maustettua maitoa
Suklaatäyte:
150 g maitosuklaata
2½ dl kermaa
100 g mascarponea
Vaniljatäyte:
3 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
(2-3 liivatelehteä halutessa)
Suklaakreemi:
200 g suolatonta voita
3½ dl tomusokeria
½ dl tummaa kaakaota
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl maitoa
Reunoille:
4 pkt suklaasormikeksejä
Päälle:
3 suklaahippukeksiä
koristeet sokerimassaa

 Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele 22-23 senttinen vuoka tai paista kakku rengasvuoassa. Punnitse munien paino. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  Punnitse vehnä- ja perunajauhot. Tarvittava määrä yhteensä on munien paino * 0,7. Tästä vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen 30%. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku pohjan paistamiseen käytettyyn vuokaan tai suoraan tarjoilualustalle rengasvuoan sisään. 
  Valmista suklaatäyte. Paloittele 100 g suklaata kulhoon ja sulata mikrossa n. 20 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valuta hieman jäähtynyt suklaa tuorejuuston joukkoon, vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon kermavaahto. Rouhi loput suklaat ja sekoita ne täytteen joukkoon.
  Nosta alin kakkulevy vuokaan tai tarjoilualustalle. Kostuta maun mukaan vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä suklaamousse kakkulevyn päälle. Nosta päälle toinen levy, kostuta.
  Valmista vaniljavaahto. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri, vaniljakreemijauhe sekä maun mukaan tomusokeria. Vatkaa tasaiseksi. Jos haluat täytteestä jämäkämmän, lisää joukkoon pari kolme veteen sulatettua liivatelehteä tai laita enemmän vaniljakreemijauhetta. Ohjeen mukaan tehtynä täyte jää aika pehmeäksi. 
  Levitä vaniljavaahto kakkulevyn päälle. Nosta päälle viimeinen levy, kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  Valmista suklaakreemi. Vatkaa ensin huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää joukkoon muut kreemin ainekset ja jatka vatkaamista, kunnes kreemi on pehmeää ja helposti levittyvää. Levitä ohut kerros kreemiä kakun päälle. Kauli mustasta massasta tie ja nosta se kakun päälle. Levitä sitten kreemi kakun reunoille. Jos kreemin levittäminen on hankalaa, voit pitää kakkua ensin pakastimessa ennen kreemin levittämistä. Painele keksit kreemiin kiinni. Halusin keksireunasta epätasaisen, joten katkoin osan kekseistä ja laitoin ne poikkipäin kakun alareunaan.
  Murskaa suklaahippukeksit ja levitä murska kakun päälle. Nostele koristeet paikoilleen. Kaktusten sisällä on spagetit, joiden avulla ne pysyy hyvin pystyssä kakun päällä. Ne tosin kannattaa laittaa päälle vasta juuri ennen tarjoilua, ettei spagetit pehmene. 




Lämpimät onnittelut vielä suloiselle pikkumiehelle! ♥ 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti