27. marraskuuta 2023

Superhelppo, mausteinen piimäkakku ♥

Saaristolaisleipien jäljiltä jäi nokko piimää, jolle täytyi keksiä käyttöä. Äidin kanssa oli jokunen päivä sitten puhetta piimäkakuista ja siitä se ajatus sitten lähti.

Tämä jouluisilla mausteilla maustettu piimäkakku on superhelppo tehdä ja on ihan kelpo peruskakku. Ei ehkä maailman täydellisin, mutta ei huonokaan. Alkuperäinen ohje on Heli Bergiuksen Suosituimmat kotileivonnaiset kirjasta. Muuten tein kakun kirjan ohjeen mukaan, mutta rusinat jätin pois, kun ei niitä kotoa sattunut löytymään.


Kuhmon piimäkakku

5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 dl sokeria
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
(1dl rusinoita)
100 g voita sulatettuna
3 dl piimää tai kermaviiliä

  Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää kuivien aineiden joukkoon piimä sekä sulatettu, hieman jäähtynyt voi. Sekoita nopeasti puuhaarukalla tai lastalla tasaiseksi taikinaksi.
  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,5-1,8l). Paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.
  Jos pinta tummuu liikaa, peitä kakku leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa. Anna jäähtyä hetki ja kumoa. 

1 kommentti:

  1. Piimäkakut eivät koskaan ole lukeutuneet omiin suosikkikahvikakkuihin, vaikka niitä teenkin. Sen olen huomannut, että suolaripsauksen lisääminen taikinaan ryhdistää kummasti myös piimäkakkujen makua.

    VastaaPoista