22. marraskuuta 2023

Marjakiisseli ♥

Jälleen kerran palasin näiden vanhojen tuttujen juttujen pariin. Kiisselit on ihanan helppo välipala/jälkiruoka, mutta jostain syystä niitä tulee tehtyä aivan liian harvoin. Nyt kun noita marjoja on pakastimessa vaikka kuinka, eivätkä katoa enää samaan tahtiin kuin kakkuja leipoessa, niin täytyy keksiä niille muuta käyttöä. 

Yleensä käytän kiisseleihin valmista mehua, mutta tässä Hellapoliisin Koko perheen kokkauskirjan ohjeesta sovellellussa versiossa mehu keitetään ensin itse. Mehua keitellessä mietin, että tähän voisi hyvin käyttää ne vähän ylivuotiset pakastimeen unohtuneet marjat. 


Itse olisin kaivannut kiisseliin enemmän makeutta ja marjoja, mutta hyvä oli näinkin. Mutta ehkä ensi kerralla laittaisin tuon pari desiä sokeria ja marjojakin voisi laittaa vähän enemmän siinä loppuvaiheessa. Marjoja voi vaihdella maun mukaan. 


Marjakiisseli

200 g mustikoita
200 g vadelmia
1½ l vettä
1½-2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 dl vettä
Lisäksi:
300 g mansikoita
100-200 g vadelmia
sokeria

  Mittaa mustikat ja vadelmat, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Siivilöi marjamuhju pois ja kaada mehu takaisin kattilaan. 
  Nosta kattila takaisin liedelle. Sekoita perunajauhot ja vesi tasaiseksi ja kaada seos ohuena nauhana kuumaan mehuun samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna, kunnes kiisseli pulpahtaa, mutta älä keitä. 
  Lisää mansikat ja vadelmat kiisseliin ja kaada kiisseli kulhoon. Ripottele pinnalle sokeria.
  Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kera.

2 kommenttia:

  1. Miksi pitäisi siivilöidä kiisselistä marjojen kuoret pois ne menee tehosekoittimella pieneksi ja ovat terveellisiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki voi noinkin tehdä halutessaan ja jos tehosekoittimen omistaa. Tapoja on monia.

      Poista