22. toukokuuta 2024

Simppeli suklaakakku ♥

Hups! Taas on vierähtänyt pari kuukautta viime postauksesta. Mutta eipä tässä ole ollut oikein mitään kirjoitettavaakaan. Leipomiset on edelleen aika vähissä, kun ei niitä kakkuja sun muita meillä niin hirveästi syödä, ja muille leipomiset on loppu. Enkä minä meillekään niin hirveästi pysty leipomaan, kun käsi on mikä on, eikä sitä enää kuntoon saada. Mutta näillä mennään. 

Ja just kun kerroin, etten juuri enää leivo, niin laitan teille jakoon suklaakakun ohjeen. :D Mutta hei, edellisestä leipomiskerrasta on sen pari kuukautta, eli ei näitä niin usein tuu tehtyä. Kakku on ihan perus suklaakuivakakku, mutta oli oikeastaan aika hyvää. Mun mielestä tämä tehtiin vähän hassusti, mutta ei kai sen niin väliä, kun lopputulos oli kelvollinen. Ohje löytyi kirjasta Hyvää ruokahalua - Kotikokin parhaat leivontaohjeet.



Suklaakakku

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia sulatettuna
3 kananmunaa
1 dl kuumaa vahvaa kahvia
Vuokaan:
rasvaa
korppujauhoja

  Sulata voi tai margariini ja jätä jäähtymään. Mittaa jauhot, leivinjauhe, sokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon sula rasva ja vatkaa nopeasti murumaiseksi. Vaahdota munat eri kulhossa. Lisää vaahto taikinaan ja sekoita varovasti. Lisää lopuksi kahvi muutamassa erässä ja vatkaa taikina tasaiseksi.
  Voitele ja korppujauhot vuoka (n. 1,8-2l). Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteisen uunissa 40-50 minuuttia, tai kunnes kakku on tikulla koitettaessa kypsä. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti