7. kesäkuuta 2024

Helppo raparperipiiras ♥

Raparperisato on ainakin meillä tänä vuonna varsin runsas, mutta siitä huolimatta ei ole tullut leivottua kuin yksi piirakka ja yksi paistos. Mutta josko saisi valtaosan pakkaseen, niin saa niitä sitten hyödyntää myöhemmin. 

Raparperipiirakan tein vanhasta Pirkasta kopsatulla ohjeella. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä oli varsin kelpo piirakka, eli vallan mainiosti voi tehdä toistekin.



Helppo raparperipiiras

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1 dl (n. 90g) voita sulatettuna
1 kananmuna
Täyte:
5–6 dl (n. 300g) tuoretta raparperia paloina
1 tlk (200g) kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

  Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää jäähtynyt rasva ja muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  Levitä taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 23-24cm) pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperipalat.
Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos piirakan päälle.
  Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 30–35 minuuttia. Tarkkaile etteivät reunat pääse palamaan. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti