28. syyskuuta 2014

Cake's on the menu - herkullinen hyydytetty kinkkuvoileipäkakku

Voi tätä ilon ja onnen päivää! Perjantaina valmistui meidän remontti. Tai no, keittiöön tuleva kylmäkonvektori vielä uupuu, mutta eipä sen kanssa niin kiire ole. Ei tupaa tarvi näillä keleillä juuri viilennellä. Nyt ei tarvi enää murehtia öljyistä sun muista, vaan saa nauttia ihanan vaivattomasta maalämmöstä. En tiedä kuvittelenko vain, sillä tuntuu, että lämpö on nyt paljon tasaisempaa. Ennen oli selvästi enemmän niitä kylmiä kohtia tuvassa ja suuriakin eroja huoneiden välillä. Mielenkiinnolla odotan tulevaa talvea, niin sitten oikein näkee kuinka hyvin tuo laite toimii. Ehkä tässä vaiheessa voisi antaa suuren suuret kiitokset Pohjanmaan energiapalvelun pojille. Mukavia ja hommansa osaavia kavereita olivat jokainen!

Remontin valmistumisen kunniaksi ja piristykseksi kouluhommista murehtivalle tytölle, leivoin hyydytetyn kinkkukakun Nannen blogista bongaamaani ohjetta sovellellen. Alunperin Nanne oli ohjeen löytänyt Hella ja houkutus-blogista. Harvemmin tulee tehtyä suolaisia hyydytettyjä kakkuja, joten nyt oli pakko korjata tilanne. Jos oikein rehellisiä ollaan, niin päätin kakun leipomisesta ennen hyvien syiden keksimistä. Pakko oli jotenkin perustella itselleen tarve leipoa, joten röyhkeästi käytin remontin valmistumista tekosyynä.

Se mitä kakussa tein toisin, niin jätin raastetun kurkun pois ja laitoin tilalle paprikaa ja sipulia. Jotenkin vaan tykkään tuosta suolakurkku-kinkku-paprika-sipuliyhdistelmästä. Ei sillä, että tavallisessa kurkussakaan mitään vikaa olisi. Kakun koristelua aloitellessa tajusin, etten ollut tajunnut ostaa mitään koristeeksi, joten hyödynsin kotoa löytyviä aineksia. Päälle tuli salaattia, persiljaa, tomaattia, valkosipulikinkkua ja juustosta tehtyjä perhosia. Vuoan reunan öljyämisestä huolimatta kakku ei tahtonut irrota nätisti vuoastaan, vaan jouduin käyttää veistä apuna. Siksi reunasta ei tullut ihan sileä.




Hyydytetty kinkkukakku

Pohja:
6 viipaletta Real-leipää
n. 80g yrttituorejuustoa
Täyte:
4 liivatelehteä
1 keltainen paprika
1 pieni sipuli
200g palvikinkkusuikaleita
1 suolakurkku
persiljaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
200g yrttituorejuustoa
200g ranskankermaa
1/2dl laimeaa lihalientä
mustapippuria
Koristeluun:
salaatinlehtiä
kinkkusiivuja
kirsikkatomaatteja
juustoa
persiljaa

  Murusta Real-leipäsiivut pieneksi ja lisää joukkoon tuorejuustoa sen verran, että murumassa pysyy hyvin koossa. Voitele irtopohjavuoan (22cm) reuna öljyllä ja laita se suoraan tarjoiluastialle ilman pohjaosaa. Painele leipämuru tarjoiluastian pohjalle vuoan reunojen sisäpuolelle.
  Kuutioi sipuli, paprika ja  suolakurkku pieniksi kuutioiksi ja hienonna persilja. Sekoita kasvikset ja kinkku maustamattoman tuorejuuston joukkoon.
  Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Mittaa toiseen kulhoon ruohosipulituorejuusto sekä ranskankerma. Vatkaa ne hyvin sekaisin. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja sulata lihaliemeen. Anna liivatenesteen hieman jäähtyä ja kaada se ruohosipulituorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
  Yhdistä ruohosipulituorejuustoseos sekä kinkkuseos keskenään. Mausta mustapippurilla. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä hyvin suojattuna jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mutta mielellään yön yli. Irrota reunus varovasti hyytyneen kakun ympäriltä.
 Koristele maun mukaan ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

  1. Iso peukku remontin valmistumiselle!! :)
    Ja IHANAA kakkua, taas jälleen kerran! Sulta sujuu tuo koristelu niin hyvin... Mulla olis siinä aika paljon tsempattavaa! ;) Tuntuu et tekee aina niin kiireessä, ettei enää paukut riitä koristeluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, melkoista säheltämistä tuo mun kakkujen koristelu pakkaa olla :D Etenkin näin, kun ei muista ostaa mitään aineksia sitä varten. Ja mielikuvitus pakkaa puuttua, jolloin kaikki koristelut on samanlaisia.

      Poista
  2. Nam! Kuulostaa tutulta tuo, että ensin päätetään tehdä voileipäkakku, ja sitten keksitään tarvittavat syyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asiat täytyy laittaa tärkeysjärjestykseen :D :D

      Poista