Viikonlopun aikana keittokirjaprojekti hypähti eteenpäin kahden kirjan voimin, kun lauantaina syötiin possun kyljysiä Paras keittokirja No3-kirjasen ohjeen mukaan ja eilen väännettiin pizzaa Italian herkut-kirjan innoittamana. Possussa ei mitään kummallista ollut, joten siitä ei sen enempää. Kirja saa pysytellä hyllyssä ainakin toistaiseksi.
Italian herkut-kirjasta hyödynsin pizzapohjan ja tomaattikastikkeen ohjeen. Jälleen kerran olisi voinut lukaista ohjeen ajoissa läpi, sillä pohjataikinan olisi pitänyt kohota 2,5-3 tuntia. Kun taikinan sain alulle vasta viiden aikaan, oli pakko hieman tinkiä kohottamisesta. Pohja itsessään ei ollut kovin kummoinen ja koska paljon parempiakin löytyy, jätän sen jakamatta. Kirjan ohjeen mukaan tehty tomaattikastike oli aika hassu. Kastikkeeseen tuli valkoviiniä, joka ei oikein mun suosikkeihin kuulu. Mun mielestä viini maistui liian selvästi pizzassa, mutta jos valkkarista tykkää, niin silloinhan se ei haittaa. Mies ei viinin makua huomannut, mutta en ihmettele, kun katsoi sitä täytemäärää, minkä oli oman pizzansa päälle saanut kasattua. Siitä tuntui löytyvän kaikki kuolleet eläimet plus vähän. Vaikka en ihan täysin vakuuttunut tomaattikastikkeen erinomaisuudesta, niin oli se ainakin mukavan kevyen makuinen ja hyvää vaihtelua vahvemmille kastikkeille. Jos viinit kolahtaa, testaa ihmeessä!
Tomaattikastike pizzaan
(riittää yhteen, n.25cm pizzaan)
1-2rkl öljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
2-3 hillosipulia hienonnettuna
250g kuorittuja ja paloiteltuja tomaatteja
1,5dl kuivaa valkoviiniä
1tl kuivattuja yrttejä (esim. basilika ja oregano)
suolaa
pippuria
Kuori ensin tomaatit. Tee tomaattien alaosaan pieni ristiviilto, pidä tomaattia muutama sekunti kiehuvassa vedessä ja kuori.
Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja keitä kullankeltaisiksi. Lisää tomaatit, viini ja yrtit. Keitä ilman kantta noin 20 minuuttia (mulla tai olla reili 30min.) välillä sekoittaen, kunnes kastike sakenee ja silenee. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Nosta lieden sivuun jäähtymään. Käytä pizzaan hieman jäähtyneenä.
(jo käytetyt punaisella tekstillä, poistettavat sinisellä)
1. 1000 cocktailia
2. Alaston kokki (poistettu)
3. Arabialainen keittiö
4. Arto Paasilinnan taivaallinen herkkukirja
5. Baarimestarin parhaat
6. Curryruoat
7. Diabeetikon ruokavalio
8. Eurooppalaisessa keittiössä
9. Farang - modernia aasialaista
10. Grilli- ja fondyyherkkuja
11. Grillikirja
12. Hannah Montana - Hannahin herkkuja
13. Helpot herkut - juhlaruokia
14. Herkkuja Indonesiasta
15. Hyvän olon herkut
16. Hyvää ruokahalua - Kotikokin parhaat ruokaohjeet
17. Ihanimmat piirakat
18. Italian herkut
19. Itämainen keittiö
20. Juhlaleivonnaiset
21. Kansainväliset kotiruokasuosikit
22. Karvinen keittää
23. Keittiön tuliset herkut
24. Keittotieto - kasvisruoat ja kastikkeet
25. Kiinalainen keittokirja
26. Kodin herkkuleivonnaiset
27. Kodin parhaat juhlat
28. Koko perhe keittiössä
29. Kotilieden iso leivontakirja
30. Kotilieden parhaat leivonnaiset
31. Kotilieden suuri keittokirja
32. Kotitalous 7
33. Kuppikakut
34. Kreikka - Välimeren keittiö
35. Kätevä keittokirja
36. Lasten omat synttärikakut
37. Leipää monella tavalla
38. Leivonta
39. Maailman herkut
40. Maailman keittiöt - opas kansainväliseen ruokakulttuuriin
41. Makeat herkut
42. Marjaherkkuja ja muuta hyvää
43. Maukas texmex-keittiö
44. Maukkaita pikkupaloja
45. Me-lehden ruokakirja
46. Menu keittokirja III
47. Mummo Ankan unelmaherkut
48. Murhaavan herkullista
49. Nanny Ogg's cookbook
50. New Yorkin baarimestarien parhaat drinkit
51. Painonvartijat - Klassiset herkut
52. Paras keittokirja No 1. Noutopöytään. Parsaherkkuja. Unelmajälkiruokia.
53. Paras keittokirja No 2. Salaatteja. Grilliin. Piknikille. Ym.
54. Paras keittokirja No 3. Rapuja. Sieniä. Marja- ja hedelmäjälkiruokia. Ym.
55. Paras keittokirja No 4. Äyriäisherkkuja. Nopeaa. Suklaista.
56. Paras keittokirja No 5. Intialaista. Patoja. Pastaa.
57. Paras keittokirja No 10. Kananmunia. Lammasta. Kotileipää. Ym.
58. Parhaimmat ruokasienet ja sieniherkut
59. Pastat
60. Pirkan paras leivontakirja
61. Pirkan parhaat jouluherkut
62. Pirullisen kuuma chilikirja
63. Prinsessojen keittokirja
64. Rottatouille - Mestarirotan reseptit
65. Ruokamatka maailmalle
66. Ruokasuosikit: Italia
67. Ruokasuosikit: Jälkiruoat
68. Ruokasuosikit: Kiina
69. Ruokasuosikit: Kreikka
70. Ruokasuosikit: Meksiko
71. Ruokasuosikit: Sushi
72. Ruokasuosikit: Vokki
73. Ruotsalaisen kokin keittokirja
74. Ruutukokki - Kodin paras keittokirja
75. Seuran herkut - suuri ruokakirja
76. Suloiset suolaiset
77. Superruokia - syömällä terveemmäksi
78. Suussa sulava suklaa
79. Syötävän hyvä olutkeittokirja
80. Syötävän suloiset kuppikakut
81. Taivaalliset täytekakut
82. Tee itse terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit
83. Tyylikkäitä thaiherkkuja hetkessä
84. Unelmakakut
85. Uusia makuja Kiinasta
86. Valkokankaan herkkuja
87. Vie kielen - Herkullisia ruokaohjeita hyvän mielen keittiöstä
88. Vietnamilaisen keittiön parhaat
89. Viinanmaustajan käsikirja
90. Vähäkolesterolista ruokaa
91. Värioppia ja sommittelua ruokaan - keittokirja
92. Wok-ruokien parhaat
93. Yksinkertaisesti parasta - Helppojen herkkujen opas
94. Zanuska - Venäläinen keittiö Jäämereltä Kaukasiaan
95. Fun food - Yllätyksellisiä oivalluksia keittiöstä
96. Salaattisuosikit ja parhaat buffetit
97. Tapakset ja antipastot
98. Pieni jäätelökirja suurista nautinnoista
99. Sopat!
100. Kakkutikkarit
101. Kotilieden suuri juhlakirja
102. Lempileivonnaiset
103. Reseptien aarteet sukupolvelta toiselle
104. Paras keittokirja NO 7. Jouluruokaa. Makeisia ja jälkiruokia. Uudenvuodenjuhlat.
105. Paras keittokirja NO 9. Broileria. Sitrushedelmiä. Papuja ja linssejä.
106. Nigella Lawson - Syötävän hyvää
107. Nigella express - hyvää ruokaa nopeasti
Mä luulen, että toi viini vois kolahtaa minuun, tykkäsin nimittäin siitä Henri Alenin Twitterhitti-tomaattikastikkeestakin ja se oli puolestaan höystetty punkulla! ☺
VastaaPoistaMä en sitä koskaan testannut. Mä aina lämpenen hitaasti näille ruokatrendeille :) Punkkuun oon kyllä jo vähän tottunut, mutta valkoviini ei vaan oikein iske. Välillä laitan sitä ruokaan ihan vaan sen takia, että oppisin siitä tykkäämään, mutta kyllä tuo selvästi vaatii vielä totuttelua :)
Poista