18. heinäkuuta 2015

I like it sweet and sour - hapanimelä possupannu

Voi apua, miten laiska kirjoittaja musta on tullut! Innostus tietokoneella istumiseen on pahasti miinuksella ja kaikki aika menee tuolla pihalla pyöriessä. Kokkailutkin on vähän mitä on, enkä oikein ole jaksanut panostaa ruokapuoleen. Kunhan saa lautasille jotain pikaista vähällä vaivalla, se riittää. Eiköhän tämä innostus syksyn mittaa taas palaa ja juttujen julkaisutahti parane. 

Inspiraatiota odotellessa voisin kuitenkin laittaa jakoon hapanimelän possupannun ohjeen. Tämä on mukavan värikäs arkiruoka, joka valmistuu melko nopsaan. Jatkossa tosin silppuaisin mukaan reilusti chiliä, sillä ilman sitä tämä jää jotenkin vaisuksi. Kunnon loraus chilikastiketta annoksen päälle pelasti tilannetta edes vähän. Ohje tähän ruokaan on poimittu Yhteishyvästä




Hapanimelä possupannu

400 g porsaan suikaleita
2 tl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
2 porkkanaa
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1/4 kiinankaalia
(maun mukaan chiliä)
Hapanimeläkastike:
1 dl ananasmehua
2 rkl soijaa
3 rkl ruokokidesokeria
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl tomaattisosetta
1 rkl maissitärkkelysjauhoja

  Kypsennä lihasuikaleet kuumalla pannulla öljyssä. Lisää lohkottu sipuli, hienonnetut valkosipulit sekä raastettu inkivääri (ja hienonnettu chili) ja kääntele hetken aikaa. Lisää ohuiksi tikuiksi leikatut porkkanat, paprikat ja suikaloitu kiinakaali. Anna kypsyä noin 5-10 minuuttia. 
  Sekoita hapanimelänkastikkeen ainekset keskenään ja kaada se ainesten joukkoon hyvin sekoittaen. Sekoita kunnes kiehahtaa.  Tarjoa possupannu riisin tai nuudelien kanssa.

Niin joo, tyttö sai isältään vähän paremman kameran ja nyt neitokainen viettää paljon aikaa luonnossa rymyten ja lintuja kuvaten. Jos haluatte käydä kurkkaamassa kuvia, löydät niitä Instagramista. Käyttäjätunnus on emmasphotograph. Vielä kuvia ei ole montaa, mutta varmasti tulee lisää, kunhan neiti ehtii niitä lisäilemään. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti