31. toukokuuta 2016

Frozen-kakku mansikka-suklaatäytteellä

Hauska huomata, miten ennen oli pakko päivittää blogi heti, kun oli jotain kokannut tai leiponut. Nykyään nämä jutut tulee koska sattuu, ja onpa muutama juttu jäänyt kokonaan kirjoittamattakin, kun en enää muistanut, että mitäs sitä on mihinkäkin ruokaan tullut laitettua. On oikeastaan helpottavaa, että nykyään pystyy suhtautumaan bloggaamiseen rennommin kuin ennen. Näin tämä tuntuu taas kivalta puuhalta.

Tänään voisin esitellä teille varsin simppelin Frozen-kakun. Pyyntö tähän kakkuun tuli niin lyhyellä varoitusajalla, että oli pakko turvautua muoviseen Elsaan sokerimassakoristeen sijaan. Ei sillä, en tiedä olisinko tunnistettavaa Elsaa saanut edes aikaiseksi. :D Kakun täytteenä on mansikkarahkaa, maitosuklaata ja tuoreita mansikoita. Lumihiutaleet tein sokerimassasta ja suihkautin niihin vähän helmiäisspraytä pintaa elävöittämään. Jään tein Dansukkerin ohjeella. Vähempikin olisi piisannut, mutta kyllä nuo ylimääräiset palat tuntuu muksuille kelpaavan. 




Frozen-kakku (suklaa-mansikkatäytekakku)

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
2dl vispikermaa
1tlk(200g) maustettua rahkaa, makea mansikka
1 rkl tomusokeria
100g maitosuklaata
250 g tuoreita mansikoita
Kostutus:
vedellä laimennettua sitruunamehua
Jää:
2 ½ dl sokeria
60 g (½ dl) glukoosisiirappia
½ dl vettä
sinistä elintarvikeväriä
Kuorrutus:
4 dl vispikermaa
1-2 rkl tomusokeria
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
sinistä elintarvikeväriä
Koristeet:
hiutaleet valkoista sokerimassaa
Elsan alusta valkoista sokerimassaa
pehmeitä sokerihelmiä
muovinen Elsa-figuuri

 Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
  Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun irtovuokaan (halkaisija 20-22cm) ja kypsennä kakkupohjaa uunin alatasossa noin 25-30 minuuttia, tai kunnes se on tikulla koitettaessa kypsä. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.
  Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Mausta tomusokerilla. Rouhi suklaa ja viipaloi mansikat. Kostuta alin pohja ja levitä päälle puolet rahkaseoksesta. Levitä päälle puolet mansikkaviipaleista ja rouhitusta suklaasta. Täytä toinen väli samoin. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta. Kääri kakku kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  Valmista jää. Mittaa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä poreillen kunnes seos on saavuttanut 150 asteen lämpötilan. Värjää seos sinisellä elintarvikevärillä, sekoita hyvin ja kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä se ohueksi levyksi. Jäähdytä.
  Kumoa kakku alustalle. Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi, mausta maun mukaan tomusokerilla ja vaniljakreemijauheella. Levitä kakun pinnalle ohut kerros valkoista kermavaahtoa. Pursota kakun reunalle valkoiset pystyraidat. Värjää loppu kermavaahto siniseksi elintarvikevärillä. Pursota reunoihin tähtikuviot ja päälle koristeet haluamallasi tavalla. 
  Nosta kakun päälle alusta Elsaa varten. Jos haluat, voit eristää sokerimassalevyn pohjan valkosuklaalla. Lohko jäästä paloja ja laita ne pystyyn kakun päälle. Nostele hiutaleet ja sokerihelmet paikoilleen. Pese ja kuivaa muovilelu huolellisesti ja nosta kakun päälle juuri ennen tarjoilua. 




4 kommenttia:

  1. Upea, mä en edes uskaltais yrittää tollaista.
    Osallistu kastehelmi arvontaan mun blogissa,
    Oikein hyvää tiistai päivää,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. ♥ Täytyypä käydä osallistumassa! Ihanaa ja aurinkoista viikkoa Aurinkokujalle.

      Poista