13. syyskuuta 2016

Paahtoleipä pellavansiemenillä ♥

Jee, nyt se onnistui! Nimittäin paahtoleipä. Kiitos Kaura ohjeesta! Vähän sovellen mentiin taas ja hyvä tuli. Viime viikolla testasin paahtoleipää yhden kirjan ohjeen mukaan ja se oli kyllä pettymys. Mutta tässä oli sopivasti makua, koostumus oli hyvä ja tämä kypsyikin kokonaan. Tämä tosin olisi kannattanut kumota aika pian uunista ottamisen jälkeen, sillä pohja kostui hieman leivän jäähtyessä metallivuoassa.




Paahtoleipä

3 dl vettä
1 rkl tummaa siirappia
25 g tuorehiivaa
vajaa 1 tl suolaa
2 rkl pellavansiemeniä
50 g voita
1 dl sämpyläjauhoja
n. 7 dl vehnäjauhoja

  Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola, pellavansiemenet ja sämpyläjauhot. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja vaivaa, kunnes taikinaan alkaa muodostua sitkoa ja se irtoaa hieman kulhon reunoista. Lisää loppuvaiheessa joukkoon sula voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se on pehmeä, pallomainen ja reunoista irtoava. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 min vedottomassa paikassa. 
  Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa kevyesti ilmat pois ja muotoile suorakaiteen muotoiseksi leiväksi. Nosta taikina voideltuun leipävuokaan. Anna kohota rauhassa liinan alla vuoan reunojen tasolle. 
  Paista 175 asteessa alatasolla noin 35-40 minuuttia, kunnes pinta kauniin tasaisen värinen. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.







5 kommenttia:

  1. No nam, onpa hyvännäköinen leipä!!! Arvaa rupesko tekeen mieli kunnon vehnäleipää.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) On se kyllä kurjaa, ettet voi tällaisia enää syödä. Mutta onneksi pystyt tehdä vastaavia sopivista jauhoista. ♥

      Poista
  2. Jihuu, Tuli hieno paahtis. Wau! :) Kiva, että onnistui ja innostuit uudelleen leipaseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Oli kyllä loistava fiilis, kun leipä tällä kertaa onnistui. Kiitos vielä!

      Poista