2. huhtikuuta 2017

Kevään kakkukavalkadi

Mulla on jäänyt aika monta kakkujuttua kirjoittamatta, kun ei vaan ole ehtinyt istahtamaan koneen ääreen. Onneksi nyt kiireet taas helpottavat ja kenties ehdin panostamaan blogiinkin vähän paremmin. Suurin osa kakuista on sellaisia, joiden reseptit jo blogista löytyykin, joten päätin koota taas tällaisen kakkukavalkadin viime aikojen leipomuksista. 

Ensimmäisenä voisi esitellä yhden herran syntymäpäiväjuhliin tehdyt kakut. Näistä kakuista tuli aivan liian suuria, sillä vierasmäärä olikin oletettua pienempi. Sitähän ei tosin valmistusvaiheessa voi tietää. 

Täytekakuista löytyy tuttu mansikka-mascarponetäyte. Koristelusta toivottiin hillittyä ja tällaisia kakuista sitten tuli. 




Voileipäkakut puolestaan pitävät sisällään tutun kinkkutäytteen. Tälläkin kertaa vaihdoin kurkkusalaattitäytteen majoneesin tuorejuustoon. Kakut on mitoitettu noin 25 hengelle per kakku. 




Samana viikonloppuna lähti rippijuhliin pari kinkkuvoileipäkakkua sekä yksi kasviskakku




Vähän myöhempää tekoa on tytön kaverin mumman synttäreille tehdyt gluteenittomant mansikka-vaniljatäytekakut. Näistä en itse ehtinyt napata kuvaa, mutta onneksi tytöllä oli kamera lähellä. 







Tähän postaukseen voisi mahduttaa vielä yhden Ryhmä Hau-kakun. Kakussa on kuuden munan pohja sekä rahka-vadelmatäyte. Tätä täytettä ei blogista taida vielä löytyä, joten tässäpä tämä. 

Rahka-vadelmatäyte

6 dl kermaa
250 g maitorahkaa
maun mukaan tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
400-500 g vadelmia

  Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka, vaniljasokeri sekä -kreemijauhe ja maun mukaan tomusokeria. Vatkaa hyväksi vaahdoksi. Voit sekoittaa vadelmat rahkatäytteen joukkoon tai levittää vadelmat kakkua täyttäessä aina rahkatäytteen päälle.





Muitakin kakkujuttuja olisi vielä, mutta jatketaan niiden parissa myöhemmin. :) 



4 kommenttia:

  1. Erityisesti tuo 65-vuotiaan synttärikakku miellyttää silmää: hillitty, tyylikäs ja juhlallinen

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanat kakut! Tiedät keneltä saat tilauksen kun juhlat lähestyy... ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ilmoittele ihmeessä, jos kakkuja joskus haluatte. :)

      Poista