30. huhtikuuta 2017

Vapun vaivattomat uunimunkit ♥

Nyt on kyllä vappupirskeet huipussaan. Tyttö on viikonlopun isällään, mies ja poika lähti Duudson activity parkiin hörsköttämään. Mä niin nautin, kun saan olla yksin kotona! Mistään ei kuulu inahdustakaan, ellei ota huomioon unissaan tuhisevia kissoja. On tämä kyllä luksusta!

Vaikka pääasiassa on tullutkin huilailtua, niin sain mä sentään leivottua munkkeja vapun herkkupöytään. En halunnut tehdä perinteisiä rasvassa keitettyjä munkkeja, vaan kypsensin munkit uunissa. Kastoin munkit kuumina voisulaan ja pyörittelin sokerissa. Ainakin tuoreena nämä olivat varsin herkullisia! Ja monin verroin vaivattomampia tehdä kuin rasvassa keitetyt. Lisäksi nämä munkit ovat kananmunattomia. 

Mitään kaunokaisia nämä eivät ole, mutta eipä ole tekijänsäkään. :D 



Uunissa kypsennetyt munkit
(24-25kpl)

4 dl maitoa
30 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
n. 8 dl vehnäjauhoja
75 g pehmeää voita
Lisäksi:
n.25-30 g voita sulatettuna
sokeria

  Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maidon joukkoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri sekä kardemumma sekä puolet vehnäjauhoista. Sekoita hyvin. Alusta taikinaan loput jauhot ja loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
  Kumoa taikina leivonta-alustalle, vaivaa hetki ja jaa noin 24 osaan. Pyörittele palat pieniksi pulliksi, nostele leivinpaperille pellille ja anna kohota liinan alla vielä noin 30 minuuttia.
  Paista voitelemattomia pikkupullia uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia, tai kunnes ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
  Kasta kypsät pullat voisulaan ja kierittele sokerissa. Nauti heti lämpiminä. 



2 kommenttia: