27. maaliskuuta 2017

Överikakkua suklaalla, kinuskilla ja banaanilla ♥

Takana on kiva, mutta rankka viikonloppu. Tänään lähti  vielä yksi kakku maailmalle, mutta nyt voi jo vähän hengähtää. Tosin viikonloppuna juhlitaan muksujen synttäreitä, joten ei tässä kauheasti ehdi huilailemaan. 

Eilinen päivä sujui Ykkösbasaari-kirpparin blogitapahtumassa. Kertoilen siitä myöhemmin lisää, kunhan saan mun kuvaajana toimineelta tytöltä kuvat tapahtumasta. Sen verran voin sanoa, että kivaa oli!

Kakkujuttuja olisi rästissä vaikka kuinka, mutta kirjoittelen niistä pikkuhiljaa, kun vaan ehdin. Tänään haluan kuitenkin esitellä tämän viimeisimmän luomuksen, joka lähti pienen Alisa-tytön synttäreille. En tiedä mihin seinään laittaisi rastin, sillä kerrankin olen tyytyväinen kakun ulkonäköön. Kovin usein ei sellaista ihmettä tapahdu! Päivänsankari toivoi, että kakusta löytyisi banaania, suklaata, kinuskia, vaniljaa ja mustikkaa. Aivan kaikkea en saanut kakkuun ahdettua, en vaikka kuinka yritin täytteitä pohtia. Lopulta päädyttiin päivänsankarin äidin kanssa kakkuun, jonka sisältä löytyi suklaamousse sekä kinuskivaahto banaaniviipaleiden kera. Päälle tuli suklaakreemi sekä kinuski. Koristeluissa toivottiin vain jotain tyttömäistä, enkä sitten keksinyt muuta kuin semi overimäisen karkkikoristelun. 




Kakun ainekset ovat laktoosittomat. Suklaamousseen laitoin Brunbergin laktoositonta maitosuklaata., joka mun mielestä toimii kakuissa älyttömän hyvin! Suklaamoussea oli suhteessa enemmän kuin kinuskivaahtoa. Jos haluat, tee suklaamoussea hieman pienempi tai kinuskivaahtoa puolestaan isompi satsi. Kinuskivaahto jäi hieman pehmeäksi, joten jos haluat jämäkän täytteen, lisää joukkoon liivatetta tai vaniljakreemijauhetta. Kinuskitäytteen tein Valion uudesta kinuskituorejuustosta ja oikein hyvä tuli. Tuo juusto on ainakin mun mielestä todella hyvää.

Överikakku suklaa-kinuski-banaanitäytteellä

Pohja:
5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
vaniljasokerilla maustettu maito
Suklaamousse:
2½ dl kermaa
100 g maitosuklaata
100 g mascarponea
Kinuskivaahto:
2 dl kermaa
100 g kinuskituorejuustoa
1-2 banaania
Suklaakreemi:
200 g voita 
3½ dl tomusokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1½-2 rkl maitoa
Kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 tl voita
Koristeeksi:
vaahtokarkkeja
marenkeja 
tikkareita
sokerimassakukkia
sokerihelmiä
vaaleanpunaista sokeria

  Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele 20-22 senttinen vuoka tai paista kakku rengasvuoassa. Punnitse munien paino. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  Punnitse vehnä- ja perunajauhot. Tarvittava määrä yhteensä on munien paino * 0,7. Tästä vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen 30%. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alin levy tarjoilualustan tai kakkupahvin päälle. Kokoa kakku reunavuoan tai irtopohjavuoan reunan sisään. Kostuta levy vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
  Valmista suklaamousse. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata välillä sekoittaen. Jätä suklaa jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon sula suklaa samalla hyvin sekoittaen. Vatkaa joukkoon vielä mascarpone. Levitä mousse kakkupohjan päälle. Nosta päälle seuraava kakkulevy, kostuta.
  Valmista kinuskivaahto. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi, hyväksi vaahdoksi. Jos haluat, lisää joukkoon pari veteen sulatettua liivatelehteä tai vaniljakreemijauhetta. Levitä vaahto kakkulevyn päälle. Viipaloi banaani ja lado viipaleet kinuskimoussen päälle. Nosta päälle viimeinen levy, kostuta. 
  Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  Valmista suklaakreemi. Vatkaa ensin huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää joukkoon muut kreemin ainekset ja jatka vatkaamista, kunnes kreemi on pehmeää ja helposti levitettävää. Levitä ensin ohut kerros kreemiä kakun reunoille ja päälle. Tässä vaiheessa kinuskitäyte yritti karata kreemin joukkoon, mutta kreemin sai levitettyä, kun sen teki pikku nokare kerrallaan. Jos haluat, voit pitää kakkua ensin pakastimessa ennen kreemin levittämistä. 
  Nosta kakku kylmään vähintään vartiksi. Levitä sitten reunoille toinen, tasainen kerros kreemiä. Nosta kakku jälleen kylmään.
  Valmista kinuski. Mittaa sokeri ja kerma mielellään pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna välillä sekoitellen. Keitä kinuskia miedolla lämmöllä kunnes se sakenee. Kinuski on valmis, kun vesilasiin pudotettu tippa ei hajoa, vaan jää pyöriteltäväksi palloksi. Älä anna kinuskin kiehua liian kovaa. 
  Anna kinuskin jäähtyä jonkin aikaa. Kaada kinuski kakun päälle ja levitä varoen lastalla. Liian kuuma kinuski sulattaa kreemipinnan. 
  Koristele kakku haluamallasi tavalla. 



  
Paljon onnea päivänsankarille! ♥ 


2 kommenttia: