14. maaliskuuta 2017

Simppelit lohimurekepihvit

Heipä hei ja hyvää iltaa! Taitaa olla taas viikko viime kirjoittelusta ja juttua olisi vaikka kuinka! Välissä on tullut tehtyä jokunen kakku ja yhdestä kahvilavierailustakin on ollut tarkoitus teille kertoilla jo jonkin aikaa... Mutta ei mennä niihin vielä tänään. Nyt nimittäin ajattelin tarjoilla teille helppojen kalapihvien ohjeen.

Tein muutama päivä sitten periaatepäätöksen, että nyt laitetaan meidän perheen ruokahommat kuntoon. Se tietää taas ruokalistojen suunnittelua ja pohdintaa siitä mitä syödään. Viime aikoina ruokapuoli on ollut vähän vähällä huomiolla ja syöty ollaan mitä sattuu. Syy moiseen terästäytymiseen on pikkujätkän seilaavat sokerit. Parin flunssan jälkeen sokereita ei ole saatu kunnolla aisoihin, vaan ovat kaikkea 1,9:n ja liki 20:n välillä. En tiedä auttaako tämäkään, mutta kaikkeni teen, että tuo vuoristorata saadaan tasaantumaan.

Joskus muinoin meillä oli periaatteena, että kerran viikossa pitää olla kala- ja/tai kasvisruokapäivä, keittopäivää unohtamatta. Ja siihen palattiin taas tästä viikosta alkaen. Tottahan nuo ruokasuunnitelmat saattaa elää tilanteiden mukaan, mutta jos ainakin yrittäisi moista järjestelyä.

Tänään tosiaan oli kalaruoan vuoro ja sen innoittamana paistoin pikkuruisia lohimurekepihvejä. Nämä pihvit on varsin helppo tehdä. Sen kun lyö karkeasti paloitellut ainekset monitoimikoneeseen, ajaa ainekset massaksi ja paistaa pihveiksi. Näissä pihveissä on ihanan rapsakka pinta ja ainakin minä näistä tykkäsin. Jos jotain haluaa muuttaa, niin massan sekaan voisi lorauttaa tilkan sitruunamehua.




Pihvien seuraksi tarjosin muusia ja valmista remoulade-kastiketta. 

Helpot lohipihvit

n. 600 g ruodotonta ja nahatonta lohta
2 salottisipulia
2 pientä paahtoleipäviipaletta
1 tl suolaa
maun mukaan pippuria
tuoretta persiljaa
½ dl vehnäjauhoja
(sitruunamehua)
Paistamiseen:
öljyä

  Nypi lohesta ruodot ja poista nahka. Leikkaa filee reilun kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Revi paahtoleivät pienemmiksi paloiksi. Laita ainekset leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi massaksi.
  Muotoile massasta pieniä pihvejä ja paista ne kullanruskeiksi öljyssä pannulla. Tarjoa muusin, salaatin ja remouladekastikkeen kera.




2 kommenttia:

  1. Tsemppiä pienelle miehelle!! ♥
    Meilläkin on vähän ollut tuo ruokapuolen suunnittelu ihan hakoteillä viime aikoina. Tiedän että olisi niin paljon helpompi elää, kun edes yksi asia elämässä olisi tiukasti järjestyksessä ja hallussa. Mutta ei vaan meinaa millään keksiä että mitä ihmettä sitä tekisi mikäkin päivä ruuaksi. Pitää viikonloppuna ottaa itseä niskasta kiinni ja tehdä ensi viikolle ruokasuunnitelma! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Nyt näyttää taas vähän paremmalta sokerien suhteen. Toivottavasti tällä tiellä saadaan jatkaakin.

      Poista