1. maaliskuuta 2017

Kakkuja x 3!

Palataanpas taas viime viikon loppupuolelle ja muutamaan kakkuun. Aiemmin kertoilin eläkejuhliin tehdyistä voileipäkakuista, joten nyt voisi esitellä samoihin juhliin tehdyt makeat herkut. 

Ensimmäisenä on vuorossa kakku, joka instagramin puolella jo vilahtikin, ja joka sai meikäläisen kyynelehtimään. Tämän kakun kohdalla kaikki mahdollinen tuntui menevän pieleen. Uudella uunilla tehty pohja ei ensin onnistunut, enkä kyllä ollut täysin tyytyväinen toiseenkaan. Täytteet sentään onnistui ja hyytyi kuten pitikin, mutta koristelu sitten taas.... Mulla oli kakun suhteen aivan toisenlaiset suunnitelmat, mutta eihän ne sitten onnistuneet. Koristelin kakun yömyöhällä, mikä oli se suurin virhe. Väsyneenä kun ei homma toimi, kuten pitäisi. Voikreemistä tehdyistä tulppaaneista tuli aivan liian värikkäitä ja pursottelin ne liian harvaan. Pakko oli sitten pursotella kermaa väliin, että sai edes vähän tilannetta pelastettua. 

Kakun pohja on gluteeniton ja täytteenä on tuttu mango-vadelmatäyte. Päällä on kerma, mutta tulppaanit on tosiaan reilusti vaniljalla maustettua voikreemiä. Toinen, päivänsankarille tehty kakku sisälsi mansikka-mascarponetäytteen ja munattoman pohjan. Pohjan paistoin halkaisijaltaan 15 senttisessä vuoassa, jolloin paistoaika oli paljon pidempi kuin aiemmin tehdyssä pohjassa. Jälkikäteen ajateltuna olisi voinut pienentää paistolämpötilaa ja pidentää paistoaikaa, sillä nyt kakkuun jäi turhan kovat reunat. Yritin kostuttaa kakkua reilusti, toivottavasti se auttoi. Kakkuun toivottiin eläkkeelle tanssahtelevaa rouvaa ja tältä se sitten näytti. 
Viikonlopun viimeinen kakku meni pienen neitokaisen synttäreille ja on tehty samalla ohjeella kuin aiemmin tehty Frozen-kakkukin. Tosin pohja oli seitsemän munan ja täytteiden määrää lisäsin samassa suhteessa. Seuraavaksi saakin suunnitella kakkua oman tytön synttäreille. Toiveissa on jonkinmoinen juustokakku, vaikka itse salaa haaveilin popcorn-kinuskikakusta. Jos omistat maailman parhaan juustokakkureseptin, linkkaa se ihmeessä kommentteihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti