16. maaliskuuta 2017

Uunissa paistettu mustikka-mascarponekakku ♥

Olin vahingossa ottanut viikonlopun kakkuja varten rasiallisen mustikoita sulamaan, vaikka tarkoitus oli käyttää kakkuun mansikoita. Mustikat sellaisenaan ei meillä oikein katoa, joten oli pakko leipoa niistä jotain omalle sakille. Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjassa on yksi mustikkajuustokakun ohje, joka on ollut testattavien listalla jo tovin. Ja nyt kun kerran mustikoita oli pakko käyttää, pääsi ohjekin käyttöön. Tosin muuttelin ohjetta aikalailla, sillä meidän perheessä valkosuklaa ei oikein kelpaa. Minä syön kyllä, mutta muut ei. Philadelphia-juustokin korvasin mascarponella. Kun valkosuklaan jätti pois, ei kakusta tullut älyttömän makeaa. Jos haluaa tehdä ilman suklaata, voi sokeria laittaa aavistuksen enemmän. Vaikka hyvää tämä oli näinkin.




Paistettu mustikkajuustokakku

Pohja:
200 g Marie-keksejä 
150 g voita
Täyte:
600 g mascarponejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelystä
3 kananmunaa
(200 g valkosuklaata)
Pinnalle:
2 dl mustikoita
sokeria

  Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa sekaisin. Taputtele keksimurska leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  Vatkaa mascarpone ja maitorahka sekaisin, lisää sokerit ja maissitärkkelys joukkoon. 
Sekoita kananmunat yksitellen täytteeseen ja lisää halutessa pieniksi paloitellut valkosuklaat. Kaada täyte pohjan päälle, ripota mustikat päälle ja halutessasi hieman sokeria pinnalle. 
  Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia, sammuta uuni ja anna paistua vielä jälkilämmöllä noin 30-40 minuuttia. 
  Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin yöksi ja tarjoile seuraavana päivänä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti