11. toukokuuta 2017

Tuliset chipotle & chorizo-paprikat

Pitkästä aikaa pääsin mukaan reseptikilpailuun! Tällä kertaa oli tarkoituksena kehitellä jotain hyvää Snellmanin All Natural-makkaroista. Makkarat reseptin kehittelyyn tarjosi Snellman. Voit käydä äänestämässä omaa suosikkiasi Snellmannin sivuilla. Äänestyssivulle pääset tästä. Äänestää voit aina 31.5.2017 saakka!

All Natural-tuoteperhe on entuudestaan tuttu, sillä makkaroita tulee osteltua aina silloin tällöin. Uutena juttuna mulle oli chipotle & chorizo-varrasmakkarapaketti. Samassa paketissa on kahdenlaisia herkullisia pikkumakkaroita. Etenkin nuo chipotle-makkarat kolahti meikäläiselle tosissaan. Maltan tuskin odottaa, miltä nuo pikkukaverit maistuu grillattuna. Sitä tosin taitaa saada odotella tovin, kun katsoo ulkona vallitsevaa lumipyryä. Nuo chipotle-makkarat oli siitä hassuja, että lämpimänä maistuvat paljon tulisemmilta kuin kylmänä. Jos et kovin tulisesta ruoasta piittaa, voit korvata chipotle-makkarat jollain muulla.




Tuliset chipotle & chorizo-paprikat

2 iso keltaista tai punaista paprikaa
Täyte:
3 Herra Snellman All Natural chipotle-varrasmakkaraa
3 Herra Snellman All Natural chorizo-varrasmakkaraa
2 (n. 100 g) tuoretta herkkusientä
½-1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
½ tl timjamia
Päälle:
1-2 dl juustoraastetta

  Halkaise paprikat pitkittäin, poista kanta ja siemenet. Huuhtele paprikat kylmällä vedellä.
  Hienonna sipuli ja tuoreet herkkusienet. Halkaise pienet makkarat ensin pitkittäin ja viipaloi sitten puolikkaat. Laita sienisilppu pannulle ja kypsennä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää tilkka öljyä, sekä hienonnetut sipulit, valkosipulit ja makkaraviipaleet. Kypsennä muutama minuutti, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
  Ripottele sieni-makkaraseoksen päälle vehnäjauhot. Sekoita ja kaada joukkoon kerma. Anna kypsyä pari minuuttia. Lisää joukkoon timjami.
  Nosta paprikanpuolikkaat öljyttyyn uunivuokaan. Jaa makkara-sienimuhennos paprikoille ja ripottele päälle reilusti juustoraastetta.
  Kypsennä paprikoita 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, tai kunnes paprikat ovat sopivasti pehmenneet.



Makkarat kilpailureseptiin tarjosi Snellman 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti