19. kesäkuuta 2017

Mehevä raparperi-omenakeikauskakku ♥

Viikonlopun jäljiltä olisi muutama kakkujuttu, mutta ennen kuin niihin päästään, mun on pakko jakaa teille aivan ihanan raparperi-omenakeikauskakun ohje. Tajusin eilen, että meidän raparperipuska on aivan huomaamatta kasvanut valtavaksi (kerrankin!), joten onhan niitä sitten syytä käyttää. Osan laitan pakkaseen, kunhan kerkiän, mutta osasta on pakko leipoa jotain hyvää.

Kaivelin vanhoista reseptimapeista raparperiohjeita ja lopulta valinta osui joskus kauan sitten Pirkasta kopsattuun keikauskakkuun. Kakku oli sopivan pieni, joten tulee tällä sakilla syötyäkin. Maultaan kakku oli kerrassaan herkullinen! Ei liian makea, ja ihanan mehevä. Vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa tämä on oiva kesäherkku. 




Raparperi-omenakeikauskakku

Vuokaan:
50 g voita
1 dl fariinisokeria
5 dl raparperia paloiteltuna
2 omenaa
Taikina:
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
1 tlk (2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

  Mittaa tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle margariini ja fariinisokeri. Kuumenna vuokaa 175-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia, kunnes rasva ja sokeri sulavat. Tasoita rasva-sokeriseos vuoan pohjalle. Jos paistat kakun irtopohjavuoassa, laita uunin pohjalle pelti vuoasta valuvan rasvan vuoksi.
  Kuori omenat tarvittaessa ja kuutioi ne. Ripottele vuokaan raparperit ja omenat.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää seos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista. Levitä taikina raparperi-omenakerroksen päälle.
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 40-50 minuuttia. Kumoa kakku tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä. Tarjoa raparperi-omenakeikauskakku vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti