15. kesäkuuta 2017

Pikainen seesamilohi

Aina joskus yksinkertaiset ja helpot ruoat on niitä parhaita. Etenkin jos väsy painaa ja ruoka pitää saada valmiiksi hetkessä. Kalahan valmistuu tunnetusti nopsaan ja vaikka muu perhe ei siitä niin piittaakaan, niin sinnikkäästi yritän kalaruokia tarjoilla. Jospa ne joskus niistä oppisivat tykkäämään. Yksi mun mielestä hyvä ruoka oli seesaminsiemenillä kuorrutettu, paistettu lohi. Seesaminsiemenet on mun heikkous ja kun ne vielä käyvät pannulla, niin voisin syödä niitä loputtomiin!





Seesaminsiemenillä kuorrutettu lohi

n. 500 g ruodotonta lohifileetä
suolaa
pippuria
n. 1 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
öljyä paistamiseen

  Leikkaa lohi sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Pyyhkäise palat  talouspaperilla. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kaada seesaminsiemenet syvälle lautaselle ja pyöräytä kalapalat siemenissä.
  Kuumenna öljy pannulla ja paista kalapalat pannulla, ensin nahkapuoli alaspäin. Tarjoa perunamuusin tai polentan kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti