3. kesäkuuta 2017

Juhlan aika! - kakkuja uusille ylioppilaille ♥


Lämpimät onnittelut kaikille ylioppilaille, ammattiin valmistuneille sekä jokaiselle kouluvuotensa päättäneelle!

Meillä tämä kevät oli kahden aikakauden loppu. Poika jäi pois päiväkodista ja aloittaa syksyllä toisessa päiväkodissa eskarissa. Tyttö puolestaan pääsi peruskoulusta ja mukaansa sai mahtavan todistuksen stipendin kera. Lukuaineiden keskiarvo oli hurjat 9,92! En oikeasti ymmärrä kehen tuo tyttö on tullut. Montaa kertaa en oo tytön nähnyt tekevät läksyjä koko peruskoulun aikana, mutta ilmeisesti sitten tunnilla jää asiat päähän. Saan olla kyllä todella ylpeä molemmista muksuista! Nyt saadaan kesä hengähtää ja syksyllä on sitten edessä uudet haasteet.

Kesän ensimmäinen suuri juhlaviikonloppu sai Kääpiölinnassa aikaan melkoisen touhun ja tohinan, sillä kahden nuoren miehen ylioppilasjuhliin lähti meiltä kakkuja ja muita herkkuja. Alkuviikosta hirvitti, että miten tästä urakasta selvitään, ja kun viimeinen kakku lähti maailmalle, oli aika voittajafiilis! Kauaa ei tosin saa huilata, sillä ensiviikolla menee muutama päivä pojan kanssa diabetesleirillä. Mutta siellä ei sentään tarvi kokata eikä leipoa! Mies ja tyttö jää kotiin ja saavat itse hoitaa syötävänsä. 

Mutta niihin herkkuihin ja kakkuihin... Ensimmäisenä maailmalle lähti kolme yo-lakkikakkua. Päivänsankarin äiti oli löytänyt kuvan Kakkupuoti MariAnnikan upeasta kakusta ja toivoi jotain samankaltaista. Enhän minä aivan samaan pysty, mutta parhaani yritin. Kakusta löytyy kaakaopohja, minttusuklaatäyte, suklaakreemi ja vaahtokarkkimassa. Samainen täyte löytyy myös aiemmin tehdystä New York-kakusta. Suklaakreemin ohje löytyy puolestaan Minecraft-kakustaNikon juhliin puolestaan lähti kaksi vadelma-valkosuklaakakkua, kaksi kinkkuvoileipäkakkua, kaksi lohikakkua, kasvispiirakkaa sekä päivänsankarin toiveesta pari pellillistä mokkapaloja. Tuore ylioppilas ei kuulemma kauheasti kakuista piittaa, mutta mokkapalat on se the juttu! Vähän tuo loi paineita, sillä nuo mokkapalat ei ole mun bravuuri. Tämän vuoksi niitä oli pakko harjoitella "salaa" aiemmin. Täytekakun täytteitä en kirjoittanut muistiin, mutta valkosuklaatäytteen löydät ristiäiskakusta, vadelmatäytteen sovelsin vanhasta vadelmakakkuohjeesta. Täytteen sokerin vaihdoin tomusokeriin, tuorejuuston virkaa hoiti mascarpone ja täytteeseen oli pakko lisätä vaniljakreemijauhetta täytettä jämäköittämään.Kasvispiirakasta en kuvaa napannut. Piirakkaa tehdessä yhdistin kaksi vanhaa ohjetta. Pohja on aiemmin tuttu kinkkupiirakasta, täyte löytyy puolestaan täältä. Täytteen tein noin tuplana. Tuo pohja on kyllä ehdottomasti paras suolaisen piirakan pohja, jonka tiedän!

Kinkku- ja lohikakuissa hyödynsin taas vanhoja tuttuja ohjeita. Näiden kakkujen kuvat tuli napattua vähän kiireessä ja sen huomaa.... 
Paljon onnea vielä Niko ja Arttu! 4 kommenttia:

 1. Ihania kakkuja! Kyllä tuollaisen kelpaa pöydälle laittaa. =) Miten olet oppinut noin taitavaksi leipuriksi? Kateeksi käy kun tuolaisia luomuksia teet! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ En oikein tiedä miten olen oppinut näitä tekemään. Ehkä se on vaan useamman vuoden harjoittelun tulosta. :) Leipominen on mun suuri intohimo ja koko ajan haluaa oppia ja testata uusia juttuja.

   Poista
 2. Johan olet ahkeroinut! Minä tein tasas yhden kakun, miehen siskontytön yo-juhliin noin 40 hlön kakku ja siinä oli ihan tarpeeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuossa hommaa oli, eikä onneksi lähiaikoina ole vastaavia urakoita tiedossa. Mutta tästäkin selvisi. :)

   Poista