28. elokuuta 2017

Arkinen jauheliha-perunasosevuoka

Näitä arkiruokareseptejä on viime aikoina tullut julkaistua aivan liian vähän. Ehkä suurin syy on siinä, että päivästä toiseen ollaan syöty niitä samoja sapuskoja, joista ei viitsi mitään kirjoitella. Eilinen ruoka oli kuitenkin sen verran hyvää, että oli pakko ottaa resepti talteen. Alunperin mun oli tarkoitus tehdä ihan vaan perunamuusia ja jauhelihakastiketta, mutta jotenkin suunnitelma muuttui siinä matkan varrella. 

Tähän ruokaan voi vallan mainiosti käyttää ylijäänyttä muusia. Jos muusi on paksua, kannattaa sitä jatkaa tilkalla maitoa ja lisätä kananmuna joukkoon. Miehen mielestä ruoka oli muuten hyvää, mutta menin sen kuulemma pilaamaan turhilla kasviksilla. Niinpä niin... Nyt saa ukko luvan tottua siihen, että yritän lähes joka ruokaan tukkia jotain "vihreää". Siis muutakin kuin sipulia. 

Ai niin, kannattaa muuten kasata ruoka vähän reilumpaan vuokaan, sillä mulla oli tämän kypsentämisen jälkeen edessä uunin putsaus.... 





Jauheliha-perunasosevuoka

Kastike:
400 g jauhelihaa
1 punasipulia
2 isoa valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
100 g pakasteherneitä
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
Muusi:
n. 1 kg perunoita
vettä
suolaa
maitoa
1 kananmuna
Päälle:
juustoraastetta

  Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Muussaa perunat ja lisää joukkoon maun mukaan voita ja suolaa sekä maitoa niin, että saat löysähkön soseen. Sekoita vielä kananmuna muusin joukkoon.
  Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa porkkana pikkuruisiksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha ja lisää kasvikset herneitä lukuunottamatta jauhelihan joukkoon. Anna kasvisten kuullottua hetki. Mausta seos suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
  Ripottele jauhot pannuun, sekoita ja kaada joukkoon vesi. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon jäiset herneet ja kuumenna vielä minuutti pari.
  Kaada jauhelihakastike vuoan pohjalle. Nostele perunamuusi päälle. Tasoita ja kuvioi pinta halutessasi. Ripottele päälle maun mukaan juustoraastetta ja kypsennä vuokaa 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti