16. elokuuta 2017

Valkosipulinen broileripasta

Ensimmäinen viikko eskaria alkaa olla takana ja ilokseni voin todeta, että hyvin on homma lähtenyt käyntiin. Tottahan tuo lapsen diabetes vaatii eskarin henkilökunnalta opettelua ja lapsen kunnon tarkkaa seurantaa, mutta ainakin nyt näyttää kaikki toimivan ihan ok. No, on tässä vähän aiheuttanut päänvaivaa keittiön laskelmat ruokien hiilareista, sillä eivät ihan pidä paikkansa... Tämä puolestaan aiheuttaa liian matalia sokereita, kun kerran insuliiniakin on pistetty suhteessa liikaa. Onni on eskarin myöhäinen ruokailuajankohta, sillä muksut pääsevät aika pian syömisen jälkeen kotiin. Saan siis itse seurata sokereita ja korjata mahdolliset syöksyt. Mutta uskon kyllä, että pärjäävät pojan kanssa ihan hyvin. Pikkujätkä osaa onneksi itse kertoa, koska sokerit laskee liian kovaa tahtia ja pyytää sitten jotain syötävää. 

Meillä paluu arkeen tietää taas helppojen ja nopeiden ruokien suosimista. Pastat ovat siitä käteviä, ettei niiden valmistamiseen mene kovinkaan kauaa. Ja löytyipä kerrankin ruoka, jota perheen teinikin suostui syömään. Yleensä pyrin suosimaan täysjyväpastaa, mutta tällä kertaa oli tyytyminen ihan tavalliseen.
Valkosipulinen broileripasta

500 g maustamattomia broilerisuikaleita
tilkka öljyä
suolaa
mustapippuria
3 dl ruokakermaa
2-3 tl valkosipulimurskaa
n. 100 g salaattijuustokuutioita
1-2 tomaattia
oreganoa
n. 300 g tagliatellea
Pasta Rossa-mausteseosta

  Keitä ensin pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Pastan kypsyessä valmista kastike. Ruskista broilerisuikaleet tilkassa öljyä. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kerma ja valkosipulimurska ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää sitten valutetut salaattijuustokuutiot sekä kuutioitu tomaatti. Anna kiehua vielä viitisen minuuttia. Mausta kastike oreganolla.
  Valuta pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Mausta halutessasi vielä Pasta Rossa-mausteseoksella. 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti