18. elokuuta 2017

Simppeli, ihana geishakakku ♥

Joskus on vaan ihan pakko saada suklaakakkua. Ja kun kerran kakkua on saatava, niin ei sitä auta muu kuin leipoa. Jo hyvän tovin mun päässä on kummitellut tobleronekakku viime kesältä tytön rippijuhlilta. Sellaista en kuitenkaan tällä kertaa tehnyt, vaan tein simppelin suklaakakun, jonka välissä ja päällä on geishamousse. Kakku ei ole kovinkaan makea, joten jos oikeasti makeasta kakusta tykkäät, voi pohjaan lisätä desin sokeria ja täytettä voi makeuttaa maun mukaan tomusokerilla. Pohjaa voi kostuttaa halutessaan kaakaolla tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla, joskin itse halusin jättää kostutukset väliin, jotta pohja pysyy tymäkkänä suklaakakkuna. Pohjaan käytin tummaa suklaata, mutta ihan hyvin siihenkin voi laittaa geishaakin. 



Kakun koristeluun käytin oman pihan marjoja, kaapista löytyneitä marenkeja sekä muista kakuista yli jääneitä sokerimassakukkia. 

Helppo geishakakku

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3-4 rkl tummaa kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita
2 dl kermaviiliä
100 g tummaa suklaata tai geishaa
3 kananmunaa
Vuoan voiteluun:
rasvaa
Täyte:
4 dl vispikermaa
250 g mascarponea
200 g geishaa
Koristeeksi:
marjoja
marenkeja
sokerimassakukkia

  Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloiteltu suklaa sulatetun rasvan joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Lisää jauhoseokseen kermaviili, suklaa-voiseos sekä kananmunat. Sekoita taikina huolella lastaa käyttäen. Sähkövispilää ei tässä tarvita.
  Kaada taikina voideltuun (ja halutessa jauhotettuun) kakkuvuokaan (halk. 22cm) ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Paista mieluummin muutama minuutti liian vähän kuin liian kauan, niin kakku pysyy mehevänä. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa vuoastaan. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
  Valmista täyte. Paloittele geisha mikron kestävään kulhoon ja sulata pienissä pätkissä mikrossa välillä sekoittaen. Jätä suklaa jäähtymään. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto jämäköityy. Lisää joukkoon sula suklaa ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. 
  Leikkaa kakku kahteen osaan. Nosta pohjalevy kakkualustalle. Jos haluat, voit kostuttaa kakkua kevyesti vaniljasokerilla maustetulla maidolla tai kaakaolla. Levitä päälle reilu puolet geishavaahdosta. Nosta toinen kakkulevy päälle ja levitä loppu vaahto kakun pinnalle. 
  Koristele tuoreilla marjoilla, marengeilla ja sokerimassakukkasilla. Kakun kannattaa antaa pehmetä/lämmetä hetki ennen tarjoilua!



  

9 kommenttia:

  1. Voi ei miten herkun näköistä!!!Pakko testata!!!

    VastaaPoista
  2. Näyttää kyllä niin herkulliselta😍👌Upeasti koristeltu! Kaunista viikonloppua☀️🌸

    VastaaPoista
  3. Sulla on kyllä silmää noiden koristeluiden kanssa. :)

    VastaaPoista
  4. Satunnainen vierailija23. elokuuta 2017 klo 20.24

    Onpa ihanan näköistä. Millaisella tyllalla olet nuo marengit pursottanut, kun ovat niin kauniita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Marengit on tällä kertaa valmiita. Oon niitä joskus pussillisen ostanut, eikä ne tahdo kadota kaapista millään. Siksi yritän laittaa niitä aina oman sakin kakkuihin koristeeksi. :)

      Poista